RONALD GORSIC/CROPIX
DRAKONSKA SANKCIJA

‘Pa to je brutalna kazna, kao da sam nekog opalio šakom! Ne znam hoću li igrati za Hrvatsku na Euru...‘

Igra u fantastičnoj formi u Bundesligi, traži ga Bayern, trebao je biti jaki hrvatski adut, ali...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. veljača 2021. 20:22

Kako li samo radi ljevica Borne Sose na bundesligaškim travnjacima. U posljednjih sedam utakmica na kojima je igrao sedam puta je asistirao! Kad Sosa krene po boku, uprava Stuttgarta već se grli. Tako je bilo protiv Augsburga, Borussije iz Mönchengladbacha, Mainza, Herthe, Kölna i danas protiv Schalkea (Stuttgart je dobio 5:1 doma, Sosa asistent za prvi i treći gol!).

image
SN

Naravno da Sosine odlične igre u Stuttgartu nisu mogle proći nezapaženo, interes za mladog hrvatskog reprezentativca iskazao je i njemački gigant Bayern: - Zainteresiranost Bayerna za mene bila je glavna vijest u Njemačkoj! Zato što je to objavio Sport Bild, a oni uvijek imaju provjerene informacije, rekao je hrvatski lijevi bočni u ekskluzivnom razgovoru za SN.

Borna Sosa ipak u svemu ovome što mu se sada događa u Bundesligi, što je jedan od hit igrača, ima jedan problem. Njegova sjajna forma neće doći do izražaja na predstojećem, prvom dijelu Europskog prvenstva U-21 reprezentacija, s obzirom na to da je u pretposljednjem susretu kvalifikacijskog ciklusa protiv Škotske zaradio isključenje i zbog toga bio kažnjen od UEFA-e s tri utakmice neigranja.

Jednu je odradio protiv Litve, ostale su još dvije, a Hrvatska u prvoj fazi Eura igra tri utakmice. Hoće li uopće doći na prvi krug Eura, je li o tome razgovarao s izbornikom Igorom Bišćanom?

- Nisam još razgovarao s izbornikom. Ne znam hoću li doći ili ne. Prve dvije utakmice ne mogu igrati, a sada, hoće li treća odlučivati o prolasku skupine, ne znam. Treba vidjeti je li vrijedno riskirati, jer ne želim nikome uzimati mjesto zbog jedne utakmice. To treba vidjeti. Ne bih htio nekome uzeti mjesto, a sjediti na tribini. Vidjet ću s izbornikom što je najpametnije napraviti, skupa ćemo donijeti odluku.

Kazna od tri utakmice neigranja zbog jednog oštrijeg starta čini nam se prestroga?

- Po meni je to brutalno stroga kazna! Kao da sam suparnika pogodio šakom u glavu. Ne razumijem, pa takva kazna se dobija jedino ako nekoga zaista ‘gruneš’ šakom. A ne zbog jednog starta koji je bio splet nesretnih okolnosti. Svatko tko igra nogomet ne može kontrolirati kretnje kad pada. Meni se taj start dogodio u milisekundi, nisam ga mogao iskontrolirati. Nisam imao nikakve namjere, a zaradio sam takvu brutalnu kaznu - zaključio je Borna Sosa.

Linker
18. travanj 2024 06:41