GORAN MEHKEK Cropix
VJEROJATNI SASTAVI

Pogledajte kakva bi Hrvatska trebala istrčati na Maksimiru: Obrana budućnosti, u napadu - nema dileme!?

Hrvatska i Danska odradile su na Maksimiru posljednje treninge uoči sutrašnjeg ogleda Lige nacija
Piše: SN/HinaObjavljeno: 21. rujan 2022. 20:09

Na travnjaku maksimirskog stadiona prvo su trenirali "vatreni", a potom Danci, a kao što je uobičajeno treninzi su prvih 15 minuta bili otvoreni za medije.

Dvoboj između Hrvatske i Danske na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a u isto vrijeme u Parizu se sastaju Francuska i Austrija. Tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Beču, dok će Danska ugostiti Francusku.

Uoči zadnja dva kola Danska vodi na vrhu ljestvice s devet bodova, Hrvatska ima dva boda manje, treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

image

Zadnji trening hrvatske pred Dansku

GORAN MEHKEK Cropix

Podsjetimo, pobjednik skupine putuje na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine, dok posljednja ekipa seli u Ligu B.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči možda i ključne utakmice u borbi za prvo mjesto nema većih probla s ozljedama i izostancima. Svi ključni igrači su zdravi i spremni za maksimirski ogled. Dansku će propustiti tek Erlić.

Dalić nije želio otkriti sastav, tek kako će na lijevom krilu igrati Perišić. Dodao je i kako neće mijenjati formaciju.

"Neću ništa kalkulirati, niti mijenjati način igre. Rasporedit ćemo snage jer nas očekuju dvije utakmice. Perišić će igrati lijevo, u sjajnoj je formi i nema smisla mijenajti njegovu poziciju. Što se tiče napadača, sve smo odllučili, sve znamo, ali neću vam otkriti sastav," kazao je uoči treninga.

image
GORAN MEHKEK Cropix

S druge strane Danci imaju velikih problema s izostancima. Playmaker Eintracht Frankfurta Jesper Lindstrom propustio je pobjedu svoje momčadi u Bundesligi nad Stuttgartom zbog bolesti, Jonas Wind, Andreas Cornelius i Yussuf Poulsen, trojica ofenzivnih igrača, također su izvan stroja. Međutim, vratio se kapetan Simon Kjaer.

Danski napad bi mogao predvoditi Rasmus Højlund, koji je ovog ljeta iz Sturma prešao u Atalantu ili Martin Braithwaite koji je napustio Barcelonu i novi je član Espanyola.



VJEROJATNI SASTAVI:

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Juranović, J. Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Perišić.

Klupa: Ivušić, L. Kalinić, Stanišić, Barišić, Lovren, Vida, Majer, Vlašić, Livaja, Budimir, Oršić, Petković.

Nedostaje: Erlić (ozlijeđen).

DANSKA (3-4-1-2): Schmeichel - A. Christensen, Kjaer, Andersen - Kristensen, Höjbjerg, Delaney, Maehle - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite.

KLUPA: Rönnow, O. Christensen, Stryger-Larson, Nelsson, Bah, Wass, Jensen, Billing, Nielsen, Dolberg, Damsgaard, Dreyer, Höjlund.

NEDOSTAJU: Cornelius, Poulsen, Skov, Wind (ozlijeđeni), Lindström (bolestan).

Linker
20. travanj 2024 12:21