Grčka tuga
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
RAZBIJENA GRČKA VOJSKA

POGLEDI SU BILI USMJERENI U POD, VRTILI SU GLAVAMA U NEVJERICI I BAŠ SE NIKOME NIJE RAGOVARALO Ako se već moramo oprostiti, nek' se oprostimo pobjedom

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. studeni 2017. 12:16

Vidjevši grčke igrače kako hodaju iz svlačionice do autobusa mogli smo slobodno zaključiti da je Hrvatska već na Svjetskom prvenstvo. Pogledi u pod, vrte glavama u nevjerici, ne daju izjave. Neki sa slušalicama na ušima, drugi s mobitelom u ruci, Mitroglou priznaje da mu se baš nekako ne da... Dojma smo da ta razbijena vojska ne može do nedjelje obnoviti arsenal i nadoknaditi zaostatak. Ni protiv nekog niželigaša, kamo li protiv odlične Hrvatske.

I grčke kolege uzalud su čekale neku veliki izjavu, koja će dati nadu navijačima, međutim, jedan od rijetkih koji su stali pred kamerama i diktafonima bio je Kostas Canas. Pomoćni trener, u jednom trenutku prije koju godinu i v.d. izbornika, kojega je sudac Rocchi isključio.

- Ne znam zašto. Ništa nisam učinio, ali on me poslao na tribinu. Otišao sam iako nisam ništa kriv, ali da ne radim problem... - kazao je Canas, koji je otkrio i što su izbornik i on kazali igračima nakon utakmice.

- Moramo ostati zajedno, moramo biti momčad, ne smije nas ovo pokolebati.

Grčki novinari načuli su da je u svlačionici došlo do nekog sukoba između Papadopoulosa i Fortounisa. Kažu nam i sami da nisu sigurni, da je sve - možda, ali da je moguće da jest, izvor je dosta pouzdan.

- Nije se dogodilo ništa - rekao je Canas, premda, opet interpetiraju kolege, nije baš djelovao uvjerljivo. Njihovi problemi, njihova posla. Igrači su ionako prolazili bez riječi.

- Ne pričaju ni kad pobjeđuju, kako li će tek sad - kazali su grčki novinari, a onda je ipak pred njih stao Sokratis Papastathopoulos. Također potonuo, kao da se predao.

- Imali smo lošu večer i tako to treba gledati. Ne smijemo zbog jedne utakmice prekrižiti sve dobro što smo uradili zadnje dvije godine pod Skibbeom. Moramo ostati momčad, svi zajedno se pripremiti za nedjeljnu utakmicu i pobijediti - poručio je Sokratis te dodao:

- Znamo da nam šanse nisu velike, teško je Hrvatsku pobijediti 3:0, ali idemo po pobjedu. Bilo kakvu, moramo slaviti zbog navijača koji vjeruju u nas i koji su nas doveli do play-offa. Hoće li to biti dosta za Rusije, ne znam, ali ako se moramo oprostiti da se barem oprostimo pobjedom - kazao je jedan od najvažnijih grčkih igrača.

Linker
16. travanj 2024 18:05