NERA SIMIC/CROPIX
NISU DOŠLI NA IZLET

‘Pokušat će iznenaditi Hrvatsku! Uzdrmani su, ali evo zašto Dalićevu vrstu čeka zahtjevna utakmica‘

Analiza uglednog nogometnog menadžera, inače izvrsnog poznavatelja slovačkog i češkog nogometa
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. listopad 2021. 15:18

Unatoč nes(p)retnom porazu u Rusiji (0:1), kojim su praktički izgubili izglede za odlazak na SP, nogometaši Slovačke neće u Osijek doći na izlet. Tako barem smatra ugledni nogometni menadžer Milan Martinović, izvrstan poznavatelj slovačkog i češkog nogometa...

- Neovisno o situaciji na ljestvici i porazu koji im je doista teško pao, Slovačka će u Osijeku pokušati iznenaditi Hrvatsku i dolazi po pobjedu! Jer, u Kazanju su odigrali odličnu utakmicu, posve su nadigrali Ruse, reprezentacija im je dobro posložena i željet će pokazati da ta dobra igra nije bila slučajna. Sami su sebi zabili gol i nisu zaslužili poraz u tom okršaju – kaže Martinović i nastavlja:

- Gotovo svi reprezentativci dolaze iz inozemnih klubova, momčad predvode iskusni Hamšik i Kucka, njih dvojica drže sredinu terena. A posebno se ističu lijevi branič Hancko, potom Harašlik, ofenzivni lijevi bočni, te Schranz, koji igra na desnom napadačkom boku u 4-2-3-1 sustavu. Zanimljivo je da spomenuti triling igra u Češkoj - Hancko i Harašlik u praškoj Sparti, a Schranz u Slaviji. I ovo je momčad za budućnost, samo su Hamšik, Pekarik i Kucka veterani, a ostali čine “kostur” na kojeg će se izbornik Štefan Tarkovič oslanjati u dolazećim iskušenjima.

image
Trening hrvatske nogometne reprezentacije
VLADO KOS/CROPIX


Kakvo je ozračje u nogometnoj Slovačkoj, je li razočaranje opipljivo nakon poraza u Kazanju?

- Uzdrmani su jer su vjerovali da će do kraja kvalifikacija biti u utrci za drugim mjestom u skupini. Odmah nakon izvlačenja istaknuli su da je Hrvatska veliki favorit, te da njima preostaje borba za drugu poziciju. No, sve se rasplelo drukčije, ali kolege iz Slovačke govore mi da to neće utjecati na njihovu želju i motiv uoči dvoboja s Hrvatskom. Dakle, u Osijeku možemo očekivati maksimalno motiviranu Slovačku, željnu još jedne dobre igre, ali i dobrog rezultata. Stoga naša selekcija mora biti maksimalno oprezna, Slovaci će biti odgovorni i ozbiljni, sigurno neće doći na izlet i bit će to zahtjevna utakmica za Dalićevu vrstu. Ni slučajno ne bi smjelo biti opuštanja i možebitnog podcjenjivanja suparnika - kaže Martinović.

Linker
27. travanj 2024 02:53