Kramarić ”gura” Hoffenheim
 AFP
VATRENI U AKCIJI

Povratak napadača na koje Dalić nije mogao računati! Kramarić protiv Stuttgarta, a Rebić je opet starter

Od sedmorice koji su izostali, u akciju se vraćaju jedino Ante i Andrej...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. studeni 2020. 14:07

Andrej Kramarić od ponedjeljaka trenira s ekipom Hoffenheima i danas (subota) bit će u momčadi u bundesligaškoj utakmici sa Stuttgartom, a Ante Rebić najavljen je kao starter Milana u ogledu s Napolijem u nedjelju u 20.45.

Dvojica napadača koje Zlatko Dalić nije imao u reprezentaciji riješili su glavne probleme. Od sedmorice na koje izbornik nije mogao računati u dvoboju s Portugalom, ako tu ne brojimo Ćaleta-Cara koji je imao žute kartone, u akciju se vraćaju jedino Kramarić i Rebić. Vrsaljko je i dalje u procesu oporavka, Uremović je ozlijedio zadnju ložu i ne može igrati, Vida, Brozović i Pongračić su u izolaciji zbog korone.

U Turskoj je pravilo da se testiranje obavlja nakon 14 dana, Bešiktaš je zatražio da se to smanji na deset, no radilo bi se o presedanu koji bi potom trebao vrijediti i za druge pa je malo vjerojatan. Oni imaju 4-5 pozitivnih, a igraju derbije. Danas (subota) u 17 sastaju se s Istanbulom Basaksehirom bez Vide, bude li zdrav vratit će se sljedećeg vikenda kod Fenerbahčea.

U Hoffenheimu su oduševljeni dobrim vijestima vezanima za Kramarića koji je furiozno krenuo u sezonu i u prva tri kola zabio šest golova, a potom sljedeća četiri susreta nije igrao u kombinaciji ozljede i korone. Trener Hoeness nije decidirano kazao da će startati od prve minute, ali mediji ga najavljuju u početnoj postavi.

Rebić je i prije reprezentativne stanke igrao za Milan, u međuvremenu je dobio šansu da potpuno sanira lakat i fizički se spremi. Milan vodi na tablici, ali je od zadnje tri prvenstvene utakmice dobio samo jednu i pred njim je okršaj s Napolijem.
Nakon što su se Vatreni vratili iz klubova nije bilo vijesti o novim pozitivnima na COVID-19 pa su s te strane svi na dispoziciji trenerima. Luka Modrić i Real danas gostuju kod Villarreala. Pitanje je hoće li Zinedine Zidane staviti Modrića od prve minute.

Zadnji put kad se vratio iz reprezentacije upravo je to napravio, tada su doma poraženi od Cadiza. Kako u srijedu igraju kod Intera u Ligi prvaka i radi se o bitnim bodovima za prolaz skupine, ne bi čudilo da to ponovi. Ili će ga ovaj put sačuvati da igra važniji susret?

U Serie A Mario Pašalić i njegova Atalanta danas su kod Spezije, a Marko Rog i Cagliari navečer gostuju kod Juventusa. Perišić i Inter u nedjelju igraju s Torinom, a Badelj i Genoa vani kod Udinesea…
U Bundesligi Josip Brekalo i Wolfsburg igraju kod Schalkea, dakako bez Pongračića, a u Engleskoj već od 13.30 Newcastle je domaćin Chelseaju Matea Kovačića. Od Hrvata u Francuskoj na teren će prvo Marseille Duje Ćaleta-Cara koji ugošćuje Nantes, a u subotu od 21 sati igra se ogled PSG - Bordeaux. Toma Bašić standardan je član prve postave gostujuće momčadi. Domagoj Bradarić i njegov Lille u nedjelju u isto vrijeme imaju utakmicu vani kod St. Etiennea.

Od ostalih izdvajamo da Nikola Vlašić i CSKA u nedjelju u podne igraju sa Sočijem na svojem terenu, a Dejan Lovren i Zenit gostuju kod Ahmata u Groznom. U reprezentaciju neće morati četiri i pol mjeseca, sada se mogu posvetiti samo klupskim obvezama.

Linker
25. travanj 2024 01:33