Brennan Johnson

 OLI SCARFF Afp
ODUŠEVIO I IZBORNIKA

Prava opasnost za Hrvatsku već na Poljudu? ‘Imamo igrača koji može zamijeniti Balea, mlad je i impresivan‘

"Neki od protivničkih braniča protiv kojih će igrati u reprezentaciji nisu tako dobri kao oni u Premier ligi‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. ožujak 2023. 12:03

Umirovljenje Garetha Balea - rekordnog strijelca i igrača s najviše nastupa - u siječnju je ostavilo Wales s velikom prazninom po pitanju igrača koji bi trebali odlučivati utakmice. Velšani imaju svog favorita, ime mu je Brennan Johnson (21), mladi napadač koji je ove sezone najbolji strijelac Nottingham Foresta s devet golova.

Međutim, mladi napadač ima problema s ozljedom prepona, ali izbornik Page se nada njegovom nastupu na Poljudu.

"Brennan je vrhunski igrač - on je nedvojbeno jedan od najboljih centarfora u protunapadima u Premier ligi u ovom trenutku," rekao je Page na pitanje jesu li razine velikih očekivanja od 21-godišnjaka nepravedne.

image
JUSTIN TALLIS Afp

"Vrhunski igrači nose se s pritiskom. On će to dobro podnijeti. "Njegov put u posljednje dvije godine otkako smo ga doveli u prvu momčad bio je stvarno impresivan. On samo treba nastaviti igrati kako zna i sve će doći na svoje."

Page je želio naglasiti još nešto.

"Neki od protivničkih braniča protiv kojih će igrati u reprezentaciji nisu tako dobri kao oni s čime se suočava iz tjedna u tjedan kroz Premier ligu. Znamo da je sposoban zabijati golove, njegov tempo je nevjerojatna prednost i prijetnja, tako da ćemo ga nastaviti razvijati i ukloniti taj pritisak s njega. On samo mora uživati ​​u svom nogometu."

Bale je postigao 41 gol za Wales - 13 više od drugog strijelca Iana Rusha - i upisao svoj 111. i posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Gareth je bio priča za sebe. Svjetska klasa. Apsolutno. Brennan se još mora puno razvijati i poboljšavati. Mislimo da ga možemo učiniti i boljim igračem. On pokazuje veliki potencijal u ovom trenutku, ali ne možemo ga usporediti s Garethom. Oni su različiti tipovi igrača". zaključio je Page.

Wales počinje kvalifikacije za Euru 2024. protiv Hrvatske u subotu u Splitu, te je tri dana kasnije domaćin protiv Latvije u Cardiffu. Page je uz Balea, izgubio Joea Allena, Chrisa Guntera i Jonnyja Williamsa, svi su se povukli iz reprezentacije. To su četvorica igrača koji se mogu pohvaliti s ukupno 327 utakmica.

"Nije samo Brennan taj koji sada mora ući i zauzeti mjesto, to je prilika za druge oko njega da preuzeti tu odgovornost. Još uvijek smo na istom putu, samo što su neki igrači otišli u mirovinu. Želimo uspjeh. Najveća stvar za nas sada je da se ne bavimo samo s pitanjem: ‘Možemo li se kvalificirati?‘ Vjerujemo da možemo."

Linker
19. travanj 2024 18:24