Sergej Bobilev/Tass/Profimedia
ODLUKA PADA USKORO

Prigovor Velšana veliko je upozorenje za HNS. Uefa poslala inspekciju na Poljud, evo zbog čega se bune

Velški Savez složio je cijelu kartoteku manjkavosti poljudskog stadiona i ne žele igrati na njemu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. veljača 2023. 14:44

To što su napravili Velšani još je jedno upozorenje u kakvom je problemu hrvatski nogomet nakon dvije uzastopne medalje na svjetskim prvenstvima ako se uskoro ne krene s izgradnjom i renovacijom stadiona.

Šef za organizaciju utakmica Velškog saveza bio je vrlo nezadovoljan stanjem Poljuda, no u HNS-u su optimistični da će se prva utakmica u kvalifikacijama za Euro 25. ožujka ipak igrati u Splitu. Čeka se potvrda Uefe.

Otočki mediji pisali su da je Poljud neodgovarajući za reprezentativne susrete, da velški navijači ne žele na takav stadion te da bi se moglo dogoditi da se igra negdje drugdje. Velški Savez službeno je podnio prigovor Uefi složivši cijelu kartoteku manjkavosti Poljuda apelirajući da se u Splitu ne igra. Uefa je potom poslala inspekciju, i to vodeće ljude koji se bave objektima. Oni su u ponedjeljak i utorak bili u Splitu. Obišli su Poljud, ustanovili "crne točke", ali nisu bili toliko oštri, domaćini iz HNS-a obećali su ispraviti sve što se može i stekli su dojam da će biti u redu, da će se potvrditi Split kao domaćin.

Najveće su zamjerke na uvjete za gostujuće navijače. Sektor koji je za njih predviđen ima 4,6 posto kapaciteta stadiona, a oni inzistiraju na pet posto na koliko imaju pravo te će dobiti i dio sektora B. Pobunili su se protiv činjenica da nema na toj tribini ni hrane ni pića što je njima neprihvatljivo, ali i to će se riješiti. Bunili su se i da se s te tribine ne vidi dobro, što im ne može proći jer gotovo je pravilo da gostujući navijači budu na visini kornera, kao što je u Splitu na jugozapadu..

UEFA bi uskoro trebala donijeti konačnu odluku. Drugi susret Hrvatska igra u Bursi 25. ožujka s Turskom. Taj grad nije zahvačen potresom pa nema dvojbe da će se u njemu igrati. Utakmica nije upitna.

Linker
08. svibanj 2024 21:02