ANTE CIZMIC/CROPIX
KOMBINACIJE ZA DOHU

Propada li spektakularna utakmica Vatrenih? ‘Ne možemo više čekati, male su šanse...‘

Ako broj 1 s FIFA-ine ljestvice neće igrati u Kataru, hoće li Hrvatska? Ili će i HNS morati naći plan B?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. siječanj 2022. 21:29

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će Hrvatska u ožujku najvjerojatnije odigrati dvije prijateljske utakmice u Kataru, od toga s jednim slabijim suparnikom, a drugi ogled "bit će spektakl s kojim ćemo 29. ožujka otvoriti jedan od stadiona za Svjetsko prvenstvo".

No, hoće li doista biti tako ili će taj Katar otpasti? Zasad je i dalje u igri, ali sve je moguće. HNS šuti... Prema informacijama koje imamo u Dohi su Vatreni trebali igrati s Katarom i Belgijom, ali izbornik Crvenih vragova Španjolac Robert Martinez kazao je kako od toga vjerojatno neće biti ništa.

- Trening kamp u Kataru izgleda daleko. Ne možemo više čekati, male su šanse da ćemo ići tamo - rekao je Martinez sugerirajući da to nije njegova odluka niti volja, da bi želio povesti momčad u državu domaćina Svjetskog prvenstva, ali da je zapelo kod organizatora… Do nas je doprlo da se Katarani nisu dogovorili s Belgijom oko financijskih uvjeta.

Traže alternativu.

- Nadajmo se da će biti sve jasno u sljedeća dva do tri tjedna - dodao je Martinez.

Već ranije je otkrio kako u Dohi nije ni planirao voditi najbolju ekipu nego igrače koji imaju manje od 50 utakmica za nacionalnu vrstu. Možda je to razlog što nisu voljni platiti koliko iz Bruxellesa traže? Za turnir 2020. godine Belgiji je bilo zajamčeno 2,7 milijuna eura.

Ako broj 1 s FIFA-ine ljestvice neće igrati u Kataru, hoće li Hrvatska? Ili će i HNS morati naći plan B? Možda, iako ne mora biti tako. Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak diplomatski je odgovorio:

- Nismo ni objavili da idemo tamo pa ne mogu to demantirati niti komentirati. Kao i obično, kad nešto dogovorimo i potvrdimo - objavimo.

Katarani su kao alternativu Belgiji ponudili Bugarsku, a igrala bi i Slovenija, ali ne protiv nas. Nije isključeno da u zadnji čas uleti i netko drugi. Zanimanje za dolazak u Dohu pokazala je i Francuska, no s njima smo u Ligi nacija i igramo već u lipnju dvije utakmice. Dakle, na Daliću i HNS-u je odluka hoće li im Katar ostati izbor gledajući sa sportskog i financijskog aspekta, kao i na Kataranima hoće li bez Belgije uopće organizirati taj turnir. UEFA stišće da se prijateljske utakmice utanače što prije pa bi u roku tjedan-dva to trebalo biti poznato.

Linker
27. travanj 2024 03:02