Subašić
 REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
TREBALO BI BITI SVE U REDU

PRVE RIJEČI VATRENOG REPREZENTATIVCA NAKON TEŠKOG SUDARA S VRATNICOM U VELIKOM DERBIJU 'Bole me kvadriceps i rebra, ali najbitnije je da smo dobili'

Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. veljača 2018. 10:10

Monaco je izveo veliki preokret i svladao Lyon 3:2 u sinoćnjem derbiju 24. kola prvenstva Francuske, a uspjeh je tim veći jer je cijelo drugo poluvrijeme odigrao s desetoricom.

Loša vijest iz tog dvoboja je ozljeda hrvatskog reprezentativnog vratara Danijela Subašića, koji je stradao prilikom pokušaja obrane Diazovog udarca sa 30 metara, kada je Lyon poveo u 12. minuti. Subašić se bacio prema desnoj stativi, te nezgodno doskočio i udario u okvir vrata, a riječ je o desnoj nozi jer se na nju više nije mogao osloniti. Naravno da ga je trener Monaca Leonardo Jardim odmah povukao iz igre, a na vrata je stao Seydou Sy.

On je kapitulirao u 27. minuti kada je za 0:2 pogodio Traore, ali Monaco se do poluvremena uspio rezultatski vratiti i izjednačiti. Najprije je u 31. minuti pogodio Keita Balde, da bi pet minuta kasnije nakon neiskorištenog jedanaesterca u popravnom mrežu gostiju naciljao Falcao.

Nova muka za Monaco stigla je u 44. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen strijelac Balde, ali u drugom poluvremenu domaćini su izdržali napade Lyona i onda u 88. minuti preko Ronyja Lopesa došli do pobjedničkog pogotka i proboja na treće mjesto.

Subašić se javio za SN poslije dvoboja i otkrio što se dogodilo.

- Udario sam nogom i rebrima u vratinicu, te me sada bole bedreni mišić (kvadriceps) i rebra. Još danas ćemo detaljnije vidjeti, ali mislim da ne bi smjelo biti većih problema i da ću za nekoliko dana normalno trenirati. Najbitnije je da smo mi dobili Lyon u jako važnom derbiju - naglasio je Danijel Subašić.

Linker
27. travanj 2024 15:05