Igor Bišćan i finski izbornik Juha Malinen

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
FINSKA LEKCIJA

Razočarani Bišćan: Kriminalno poluvrijeme! Pa takve stvari ne smiju se raditi ni na puno nižim razinama

‘Nakon onog poluvremena se moglo očekivati da će biti i gore nego 0:3, ali uspjeli smo reagirati‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. ožujak 2022. 20:47

Finska je senzacionalno svladala Hrvatsku i zakomplicirala joj put prema prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo 2023. godine.

IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE!

Definitivno smo vidjeli najgoru igru mlade vrste otkako je izbornik Igor Bišćan. Sve je do ove akcije bilo idealno, Hrvatska je imala šest pobjeda iz šest utakmica, a onda su naši protiv Austrije i Finske u Varaždinu uzeli samo bod. Šteta, u ovim varaždinskim ogledima se već mogao osigurati Euro, a sad nam ostaje velika borba u lipanjskoj akciji kvalifikacija.

Ajme majko, Bože pomozi! Tako je izgledalo prvo poluvrijeme mlade hrvatske vrste u Varaždinu. S tom konstatacijom složio se i sam Bišćan:

- Dogodilo nam se kriminalno prvo poluvrijeme, u kojem smo radili stvari koje se ne smiju raditi niti na puno nižoj razini od ove. Ne znam stvarno iz kojeg razloga, vjerojatno u prvom redu ja nisam uspio uvjeriti igrače protiv kojeg suparnika igraju. Ne vidim drugi razlog zašto smo onako izgledali i radili stvari koje smo radili. One greške su nedopustive i protiv puno slabijeg suparnika od Finske, koja je pokazala da onaj rezulat i pobjeda koju smo ostvarili u Finskoj nije bio realan, rekao je izbornik naše U21 reprezentacije i zaključio:

- Nismo mogli očekivati da bi taj rezulat mogao imati utjecaj na naš pristup u Varaždinu. Nakon onog poluvremena se moglo očekivati da će biti i gore nego 0:3, ali uspjeli smo reagirati. Ako je išta pozitivno, onda je to bila reakcija u drugom dijelu. Iz ovoga moramo izvući pouke!

Linker
03. svibanj 2024 15:33