Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
OPTIMIZAM

REDAJU SE LOŠE VIJESTI, ALI IZBORNIK SE NE PLAŠI PAKLA U SKADRU Ante Čačić poslao poruku koja se baš i neće svidjeti Kosovarima!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2016. 23:32

Reprezentacija Hrvatske u sljedećim danima igra dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, a javnosti se putem službene stranice HNS-a obratio izbornik Ante Čačić.

Hrvatska će obje utakmice igrati u gostima, najprije kod Kosova 6. listopada pa 9. listopada u Finskoj. Vatreni neće imati pomoć ozljeđenih Luke Modrića, Ivana Rakitića i Dejana Lovrena.

- Nadamo se da će se Modrić, Lovren i Rakitić brzo oporaviti. Usredotočit ćemo se na igrače koji su nam na raspolaganju, svi su sposobni i tražit ćemo pobjede. Moramo u svakoj utakmici biti svoji, a ja vjerujem u svoje igrače - izjavio je Čačić.

Obzirom na domaći remi protiv Turske u 1. kolu, šest bodova u sljedeće dvije utakmice nameću se kao imperativ. Pojedinačna kvaliteta je obilati na hrvatskoj strani, ali danas svi znaju igrati nogomet.

- Utakmice se nameću kao imperativ, bez obzira na poteškoće s ozljedama. Hrvatska reprezentacija nema alibi da ovisi o bilo kojem igraču, a unatoč činjenici da dio igrača trenutačno ne igra u svojim klubovima, imamo kvalitetu kojom možemo opravdati ulogu favorita. Uz dužno poštovanje Kosovu i Finskoj, kvaliteta je na našoj strani i nadam se da ćemo pokazati potpuni angažman i zajedništvo, te doći do željenog rezultata - kaže izbornik Vatrenih.

I dok bi ambijent u hladnoj Finskoj trebao biti nešto umjereniji, prava ludnica Hrvatsku očekuje u Skadru gdje Kosova igra prvu domaću službenu utakmicu u povijesti. Ulaznice su razgrabljene u nekoliko sati, a stadion Lolo Borić će goriti od strasti.

- Za Kosovo je to povijesna utakmica, premda u Albaniji, igraju pred svojim navijačima i bit će to posebno zahtjevan susret. Siguran sam u pravi nogometni ambijent te da ćemo nadvladati sve što domaćin stavi pred nas te u dobrom raspoloženju otići u Finsku. Kosovo je odigralo dobru utakmicu u Finskoj, mogli su i do pobjede, no Hrvatska je u ovom trenutku ispred svojih protivnika. Budemo li ozbiljni i koncentrirani, ne sumnjam u dobru partiju i dobar rezultat. Siguran sam da će navijači Kosova biti 12. igrač svoje reprezentacije, ali i našim igračima to je poticajna atmosfera - zaključio je izbornik Ante Čačić.

Linker
04. svibanj 2024 06:06