Hrvatska
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
KAKO U RUSIJI?

STRUČNI KOMENTAR GENERALKE U GRADSKOM VRTU 'Moralo bi se znati prvih 11, a jednog mi je igrača posebno žao! Zaslužio je puno više'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. lipanj 2018. 10:04

Ogled sa Senegalom bio je potpuno drugačiji od onog protiv Brazila, no ujedno je to i jako dobar pokazatelj za ono što nas očekuje na Svjetskom prvenstvu i što se može događati u prvoj utakmici s Nigerijom, kaže Dražen Besek.

- Pobijedili smo i to je hvale vrijedno. Uspjeli smo se izdići iz negativnog rezultata, imali smo reakciju u kojoj smo prezentirali kvalitetu koju ova grupa igrača nesporno posjeduje. Senegal je sigurno na razini Nigerije, ako ne i bolji, zato je to za nas bila dobra provjera - veli Besek.

Besek smatra da će se uočeni nedostaci ispraviti do početka Svjetskog prvenstva.

- Vidjeli smo zabrinjavajući detalj, bili smo jako spori kad je protivnik išao u tranziciju, imali smo veliki problem reakcije na prostor. Senegal nam je stvorio četiri-pet izrazitih šansi kakve bi nas na SP-u mogle skupo koštati.

Beseku se ne sviđa što se igrači biraju za pojedinu utakmicu.

- Mislim da moramo znati naših prvih 11. Žao mi je Kramarića jer je dečko tako postigao ključne golove i odigrao ključne lopte u kvalifikacijama, no uvijek je bila sumnja je li on igrač za prvih 11. Zaslužuje da se o njemu više razmišlja i da mu se dokaže da je igrač koji je u ovoj ekipi možda u najboljoj formi da može zabiti gol. Trebamo gol-igrača kakav je on.

Linker
19. svibanj 2024 08:03