Bruno Petković, Marko Livaja i Zlatko Dalić

 Cropix/sn
NAPADAČ ZA WALES

Tko će biti prvi Dalićev centarfor? Petković i Livaja imaju svoje adute, ali šansu bi mogao dobiti i debitant

Pozvao je izbornik trojicu koji su bili na Mundijalu, a Kramarić bi mogao krenuti na desnoj strani
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. ožujak 2023. 14:06

Pitanje je tko će biti prvi centarfor u izboru Zlatka Dalića za utakmicu s Walesom u Splitu 25. ožujka na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Pozvao je trojicu kandidata koji su bili na Mundijalu – Brunu Petkovića, Marka Livaju i Andreja Kramarića, "unutra" je i Petar Musa, koji još nije debitirao za nacionalnu vrstu. Moguće je da Musi ponudi šansu, ali ne bismo se kladili da će to biti odmah na Poljudu od starta utakmice...

Dinamo igra bitno bolje nego Hajduk, Bruno Petković djeluje raspoloženije i razigranije nego Marko Livaja, to su argumenti zašto bi on mogao biti starter protiv Otočana na "devetki", ne bude li se Dalić povodio činjenicom da je Livaja ljubimac navijača u Splitu i gurnuo ga u prvi plan, iako to ne bi bio jedini razlog jer napadač Bijelih je prvi strijelac hrvatskog prvenstva i ima svoje adute.

U Kataru je u toj ulozi Petković startao samo jednom, u utakmici s Japanom. Ostalo što je igrao ušao je s klupe. Postigao je jedan pogodak, radi se o mitskom djelu s Brazilom kad je njegov udarac ljevicom, na pas Oršića, dijelom promijenio pravac i odsjeo u vratima Alissona Beckera.

image

Što će odlučiti Zlatko Dalić?

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Livaja je bio starter u tri utakmice. S Kanadom je zabio jedini pogodak, a šansu je dobio i s Belgijom, te na kraju u ogledu za treće mjesto protiv Meksika. U potonjoj prigodi asistirao je Oršiću za pogodak i pobjedu 2:1.

U ostale tri utakmice "devetka" je bio Andrej Kramarić, koji je i nosi na dresu. No, on je u drugim prigodama startao kao desno krilo. U sredini napada igrao je s Marokom na startu, Brazilom i Argentinom. Dao je dva pogotka, oba Kanadi.

Dobro se zna što Vatreni dobivaju s Petkovićem, a što s ostalima. Wales i Turska nisu suparnici takve kvalitete kao najjači rivali u Kataru, te bi im trebalo biti nešto lakše igrati. Moguće je da će i ovaj put Kramarić biti desno, a Livaja ili Petković u središtu napada. Koji od njih, to je ovog časa otvoreno...

Linker
25. travanj 2024 08:40