NEWSPIX/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
U ODLIČNOJ FORMI

Tražili ga Nijemci, bio je i želja Dinama, a sada je poručio: ‘Ako zatrebam izborniku Daliću, spreman sam‘

‘Uopće ne sumnjam u svoje sposobnosti i mogućnosti...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 19:27

Kako je izbornik Zlatko Dalić ostao bez desnih braniča ozljedama i operacijama Josipa Stanišića i još ranije Josipa Juranovića, mora naći nova rješenja. U velikom razgovoru za SN pitali smo Tudora i očekuje li da će se izbornik sjetiti njega.

- Ja sam u odličnoj formi, u pet utakmica imam dvije asistencije. Igramo u formaciji 3-4-3, pritom sam nekad stoper, a nekad desni bočni. Apsolutno sam spreman ako izborniku treba desni branič. Nitko iz HNS-a nije me zvao, a ako me pitate mislim li da sam zaslužio šansu s obzirom na situaciju u reprezentaciji, reći ću kako sam siguran da mogu odgovoriti potrebama Vatrenih. Uopće ne sumnjam u svoje sposobnosti i mogućnosti - kazao nam je Tudor koji od 2020. godine igra u Poljskoj, a za Hrvatsku A vrstu formalno ima tri nastupa.

To su bile utakmice 2017. godine kad je tadašnji izbornik Ante Čačić zapravo vodio pretežno selekciju HNL-a na oglede u Kini te u Los Angelesu s Meksikom.

Kako je vidio reprezentaciju na Euru?

- Ne bi mi bilo ugodno komentirati Euro, nije bilo najbolje, iako smo unatoč svemu imali prolaz do zadnje sekunde. Malo je bilo i nesreće.

image
FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

Rakow je za mene odbio ponude Union Berlina, Dinama...

Nekad ste slovili kao bočni igrač koji je bolji prema naprijed, ali budući da igrate često i stopera, sa svojih 173 centimetra, popravili ste defenzivnu igru?

- Proglašen sam najboljim obrambenim igračem u Poljskoj prije godinu i pol pa mislim kako mogu reći da sam se itekako popravio. Ove sezone imamo jedan primljen pogodak, a ja sam dio toga.

Na SofaScore u zadnjih 12 mjeseci ima prosječnu ocjenu 7,21, a u tekućoj sezoni 7,32. U pet utakmica odigrao je kompletnu minutažu. Koliko je bolji igrač nego u doba kad je nosio dres Hajduka?

- Napravio sam veliki iskorak, o tome govore i ponude Union Berlina, Standard Liegea i zagrebačkog Dinama, koje je Rakow odbio - kaže Tudor.

Linker
05. rujan 2024 11:08