RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
JE LI OVO PRVIH 11?

Udarni sastav Hrvatske za Slovačku: Vraća se senator, a zvučna promjena čeka nas i u napadu?

S kime će Dalić krenuti po pozitivan rezultat u Bratislavi? Koje je sve promjene pripremio?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2021. 07:56

Dojam je da je Zlatku Daliću već neko vrijeme jednako važno sakriti sastav od suparničkog izbornika i medija koliko i dobiti utakmicu, pa je teško sa sigurnošću reći tko će večeras startati za Vatrene. Kad je u Moskvi zaigrao u rombu, objasnio je:

- Htio sam s time iznenaditi Karpina koji se spremao da ćemo igrati s jednom središnjom špicom.

Špijunaža i kontrašpijunaža rade, s više ili manje uspjeha. Kad su između nastupa samo dva slobodna dana, mnogo se toga i odlučuje u zadnji čas, ali zbog važnosti bodova i činjenice da se radi o izravnom rivalu u borbi za plasman na SP, ne treba očekivati da će izbornik puno mijenjati sastav. Veliki problem pojavio se sinoć, Livaković je opet osjetio zatezanje u mišiću koji je već bio načet u Moskvi, prekinuo je trening i, kako saznajemo, protiv Slovačke braniti neće.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Domagoj Vida odradio je kaznu zbog dva žuta kartona i on starta od prve minute. Lovren i Vida stari je i prokušani tandem. Kako Hrvatska u srijedu nije zabila, moguće je da Dalić promijeni sustav igre, ali i neka ofenzivna imena. Prve opcije za ulazak u sastav su Marko Livaja i Luka Ivanušec. Iako, moguće je da ih, barem jednog od njih, ubaci tek tijekom susreta.

Ante Budimir bio je predestiniran kao prva špica ako bi se igralo u rasporedu 4-2-3-1. On je zbog ozljede aduktora otpao i za Slovačku, a sam gaji nadu da bi se mogao pojaviti i u Splitu. Ista je priča i za Luku Modrića, no činjenica je da su obojica izvan pravog treninga i natjecateljskog ritma. Zato je jedini klasični napadač na popisu Antonio Čolak.

image

TOM DUBRAVEC/ CROPIX

Kako je izbornik govorio o zadovoljstvu igrom, ne i nedostatkom prave šanse i pogotka, kad ne bi bilo trećeg susreta još bi manje imao razloga za promjene. Ovako, moguće je da zavrti nešto i kako bi pojedine igrače odmorio. Iako, Slovačka možda nije idealan trenutak za to…

Temeljna postava hrvatske igre, pogotovo bude li opet u rombu, bila bi: Ivušić/Sluga - Juranović, Lovren, Vida, Sosa - Brozović, Pašalić, Kovačić - Vlašić - Livaja (Karamarić), Perišić. S istim igračima u 4-2-3-1 Livaja bi mogao igrati i prvu špicu, ali ni on zapravo nije centarfor, a Ivanušec ili čak Oršić na boku.

Joško Gvardiol izostao je u Moskvi zbog ozljede, oporavlja se, ali neće biti spreman za danas, možda za Sloveniju. Što se bekova tiče, alternativne opcije su Uremović desno i Barišić lijevo. Dakle, Dalić bolji napad može postići kvalitetnijom koordinacijom ovih igrača, ali i ubacivanjem kojeg novog imena.

Linker
22. listopad 2021 00:32