Dion Drena Beljo u posljednje vrijeme ne igra previše za Augsburg

 CHRISTOF STACHE Afp
SPORTCAST

Vatreni dobio poziv Zlatka Dalića, a onda šok: ‘Nije to zaslužio! Dolazak u Dinamo? U nogometu se nikad ne zna‘

U novom izdanju Sportcasta ugostili smo nekadašnjeg nogometaša i aktualnog menadžera Srđana Lakića
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. studeni 2023. 15:34

Hrvatska nogometna reprezentacija je odlično odradila prvu od dvije utakmice u ovom reprezentativnom prostoru. Pobjedom nad Latvijom (2:0), uz remi Armenije i Walesa (1:1) Vatreni su se doveli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini, odnosno da slavljem nad Armenijom mogu osigurati drugo mjesto u skupini i izravan prolazak na Europsko prvenstvo.

Hrvatska je protiv Latvije brzo riješila pitanje pobjednika, a Sportske novosti su proglasile Lovru Majera igračem utakmice. On je zauzeo poziciju na desnom krilu, postigao gol i pokazao klasu.

- Nastavio je tamo gdje je stao u listopadu. Majer je na putu punog sazrijevanja. Ima solidan u Wolfsburgu, veliki je talent, ima sjajnu lijevu nogu, ima viziju, zna zabijati, zna asistirati i okretati ritam utakmice. Nije me iznenadio, samo je potvrdio da stvarno izrasta u ozbiljnog člana Vatrenih - istaknuo je u novom Sportcastu glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

Bez obzira na Majerovu dobru igru najveća priča ove utakmice bili su debiji Martina Baturine i Marca Pašalića. Obojica su dobro igrala, a Pašalić je zamalo postigao i gol.

- Ovo je bio pravi trenutak za debi, u utakmici u kojoj je reprezentaciji dobro išlo. Oni su ušli, pokazali svoj talent i da se na njih može računati. Šteta da Pašalić svoj debi nije okrunio pogotkom, tu je bilo peha, ali valjda će biti prilika u sljedećim utakmicama. On od dolaska u Rijeku igra sa samopouzdanjem, igra jako dobro, a sada je pokazao da se može računati na njega i u reprezentaciji. Sama njegova odluka da dođe u HNL iz Njemačke pokazuje da silno želi uspjeti i da uživa u igri. To je pokazao na početku sezone, a poziv u reprezentaciji mu je došla kao nagrada - istaknuo je bivši nogometaš i aktualni menadžer Srđan Lakić.

image

Srđan Lakić

SPORTSKE NOVOSTI

Lakić je većinu svoje igračke karijere proveo u Njemačkoj u kojoj je upisao 107 nastupa u Bundesligi i još 86 u 2. Bundesligi. Stoga je pozvan da komentira činjenicu zašto Pašalić ili Franjo Ivanović nisu dobili šansu u Njemačkoj već su je potražili u Hrvatskoj.

- Teško je mladim igračima se probiti u Bundesligi ili u njemačkim drugim ligama. Tamo ovisi o puno okolnosti da tamo mladi igrač napravi svoj put. HNL ima veći natjecateljski naboj nego niže lige u Njemačkoj, zanimljiva je i našim mladim igračima je to dobar put. To je pokazao i primjer Pašalića i Franje Ivanovića. Idealan put za njih je HNL. Ovdje imaju neku važnost, igraju za dobre klubove i lakše se prezentiraju za reprezentaciju.

Lakić vodi karijeri Diona Drene Belje kojeg je izbornik Zlatko Dalić pozvao za utakmicu protiv Armenije, odnosno aktivirao pretpoziv kojeg je imao. Beljo je u klubu izgubio status prvog napadača.

- Situacija u klubu nije optimalna, nije imao puno minuta pa je i taj pretpoziv bio razumljiv. Po meni nije zaslužio ispasti iz udarnih 11. Smijenjen je trener i to prije prošle reprezentativne stanke gdje je ostavio solidan dojam. Nakon toga se vratio u klub, trener se odlučio na druge igrače za prvu utakmicu nakon njegovog povratka. Pobijedili su, njegova zamjena je zabila gol i trener je odlučio ostaviti tu momčad. U prijateljskoj utakmici je zabio tri gola, sada je dobio poziv za reprezentaciju i mislim da će se vratiti tamo gdje pripada, a to je u vrhu napada Augsburga, te da bude jedan od najvažnijih igrača te momčadi - rekao je Lakić.

- A da bude u vrhu napada Dinama - upitao ga je Šola.

- Dion je u Augsburgu, on je centralni napadač Augsburga, ali u nogometu se nikad ne zna - odgovorio je Beljin menadžer.

image

Srđan Lakić, Emir Fulurija i Robert Šola

SPORTSKE NOVOSTI

Jedna od tema uoči ove utakmice je bilo pozicioniranje Joška Gvardiola na mjesto lijevog beka.

- Po meni je to malo prenapuhana priča. Imamo Sosu i Barišića koji su dobri igrači, a svatko ponekad odigra lošu utakmicu. Izbornik se sada odlučio na Gvardiola, to je ok, a za budućnost ćemo vidjeti kako će se razvijati forma igrača ili ambiciji izbornika na toj utakmici. Ne bih poticao pitanje lijevog beka jer mislim da mi nemamo problem s lijevim bekom - smatra Lakić.

Što smo još naučili na utakmici protiv Latvije, hoće li Dalić nešto mijenjati za Armeniju, tko se od veterana Vatrenih ipak neće oprostiti od reprezentacije nakon Eura, kakva je budućnost reprezentacije i to posebno u napadu i odgovore na brojna druga pitanja potražite u cijelom Sportcastu:

Linker
30. travanj 2024 10:47