Screenshot
MOĆNA NAJAVA SPEKTAKLA

VIDEO: Dalić već zna tko će sigurno napasti Vatrene! ‘Sutra će zaigrati sve najbolje što Hrvatska ima!‘

‘Sigurno će zaigrati, sjajan je mladi igrač i očekujem ga sto posto u prvoj postavi‘, smatra Dalić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2021. 17:29

Izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić održali su danas prvu presicu u Londonu te zajednički najavili spektakularno sutrašnje otvaranje EURA - okršajem protiv domaćina Engleza na Wembleyu od 15 sati.

Sastav Hrvatske za Wembley javna je tajna (Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Brozović - Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić - Rebić), ali teško je bilo očekivati da će izbornik dan prije utakmice potvrditi početnu postavu, nakon nekoliko dana igre skrivača s engleskim špijunima.

Na pitanja engleskih i hrvatskih novinara je prvo odgovarao Luka Modrić, a potom Zlatko Dalić.

Iznad kampa engleske ereprezentacije danas je proletio avion s porukom 'Većinu golova Hrvati zabijaju s lijeve strane'. Kako to komentirate?

"Mi smo svjesni da igramo veliku utakmicu protiv velike ekipe i opasnosti će biti sa svih strana, na obje strane. Mi želimo biti budemo kompaktni, borbeni, pokazati zajedništvo i moć na terenu, i naravno da se nećemo doći samo braniti, želimo dobar start i samopouzdanje za nastavak natjecanja, ali zaista očekujem jednu tešku utakmicu, koja će se lomiti u detaljima. Mi želimo kroz posjed lopte stvarati prilike i to iskoristiti, ali ponavljam, bit će jako teško i toga smo svjesni".

Računate li da će Southgate otkad je izbornik prvi put zaigrati s trojicom u obrani?

"Oni su zadnjih godinu dana igrali sa četvoricom u zadnjoj liniji. Ali znamo sve, tko god da zaigra, pravi je igrač. Mislim da puno priče oko toga 'da li trojica ili četvorica' ne stoje i ne želim o tome. Mi želimo odgovoriti kvalitetno na njihovu agresiju i pokazati što možemo i znamo".

Mislite li da će Foden biti u prvih 11?

"Sigurno, sjajan je mladi igrač i očekujem ga sto posto u prvoj postavi".

Hoćete li pustiti na teren nekog od mlaih igrača, ima li kakvih iznenađenja u sastavu.

"Imamo kvalitetnu ekipu, i dosta dobrih igrača. Za sutra smo odabrali najbolje što imamo - za okršaj protiv Engleza. Imamo ekipu koja će biti moćna, potentna i agresivna. Znam da se kalkulira s imenima, a vidjet ćete sutra. Želim da budemo borbeni i kompaktni, i po meni, sutra će zaigrati najbolji koje Hrvatska ima".

Koliko je ova nova Engleska po vama kvalitetna?

"Engleska se vraća na veliku scenu s puno mladih sjajnih igrača i oni su po meni jedni od najvećih favorita EURA. Još uz tu kvalitetu igraju pred svojom publikom".

Luka Modrić?

"Što god da kažem, bit će premalo. Da on ovako dobro igra u 36. godini!? Pa on je sve bolji što je stariji i moramo biti sretni da je sanam, pogotovo mladi igrači, i mislim da će on još dugo trajati".

Šime Vrsaljko?

"Diže se u formi i u treningu. Svaki dan je sve bolji, protiv Belgije je odigrao cijelu utakmicu. nadam se da će bit pravi protiv Engleske. Istina je da nam fali onaj stari Šime, ali on se, ponavljam, diže iz utakmice u utakmicu i mi ga čekamo", zaključio je Dalić.

Linker
03. svibanj 2024 12:33