Screenshot
ZADNJA PRESICA UOČI ENGLESKE

VIDEO Modrić progovorio o engleskoj bahatosti pa prasnuo u smijeh: ‘Ti bi da ti ja sve otkrijem!‘

Izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić odgovarali su dan prije starta na EURU na pitanja novinara
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2021. 16:40

Zlatko Dalić i Luka Modrić su 16.45 održali prvu presicu u Londonu, gdje se od petka navečer nalazi hrvatska nogometna reprezentacija i priprema za spektakularni okršaj s Englezima na otvaranju skupine D.

EURO su jučer otvorili Talijani sjajnom igrom i 3:0 pobjedom protiv Turske u Rimu, a Hrvatska se nada da domaćini Englezi neće imati tako lagan posao u nedjelju od 15.00.

Prvi je na pitanja odgovarao kapetan Luka Modrić, a engleski novinari odmah su mu postavili pitanje na temu engleske arogancije uoči okršaja Hrvatske i Engleske na SP-u u Rusiji.

"Arogancija se nije odnosila na igrače, već na ljude oko njih, novinare i komentatore. Posljednjih dana nisam niti pratio što se piše. Ne bavim se time, fokusiran sam na utakmicu", rekao je u startu Modrić.

Jesu li Englezi zaista bolji od Hrvatske u svim segmentima osim u veznom redu, bilo je još jedno zanimljivo pitanje za kapetana.

"Ne bih ulazio previše u te njihove analize, vidjet ćemo sutra na terenu, to je jedino mjerilo. Vidjet ćemo sutra tko je bolji i tko će izaći kao pobjednik iz te utakmice".

Jeste li spremni nakon jedne naporne sezone?

"Osjećam se super. Sezona je bila dugačka. Izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati kolika je čast i obaveza igrati za Hrvatsku. Ovo je veliko natjecanje, očekivanja su velika i radujemo se ovom prvenstvu i nadam se da ćemo pokazati pravo lice".

'Govori se da je engleska slabost obrana jer nema Maguirea - kako će hrvatska zaigrati na Wembleyu, hoćete li iskoristiti to?', bilo je pitanje engleskog novinara koje je nasmijalo Modrića.

"Ti bi sad da ti taktiku otkrijem hahaha", nasmijalo je ovo pitanje Modrića nakon čega je dodao:

"Ne mogu ulaziti u detalje, izbornik nas je pripremio, a kako ćemo igrati i pokušati iskoristiti njihove slabosti, to ćete vidjeti sutra. Ne mogu vam to otkrivati", rekao je dobro raspoloženi Luka pa istaknuo kako je atmosfera u taboru svjetskih doprvaka odlična.

"Atmosfera je odlična, naravno da su očekivanja velika. Podigli smo letvicu rezultatom iz Rusije. No, treba biti realan, teško je očekivati svaki put finale. Koliko god imamo vjeru i samopouzdanje, moramo ići utakmicu po utakmicu. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se držimo izborikovih uputa."

Istaknuo je kako će "Vatrenima" nedostajati navijači.

"Naravno, da će nam navijači nedostajati. Bilo bi lijepo da su mogli doći ovdje i podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam pomaže i daje nam energiju. Mislim da nije nikakav problem što smo u Rovinju, imamo svoj mir, bez obzira na to što smo u Hrvatskoj i u hotelu s drugim ljudima."

Kakav je Vedran Ćorluka pomoćni trener?

"Čarli je super, odlično se prilagodio i skroz je unutra. Ulogu je prihvatio jako ozbiljno što pokazuje kroz svaki trening i razgovore s igraćima. Vjerujem da je izbornik zadovoljan s njegovim prisustvom, mi definitivno jesmo. Ima puno volje i elana da bude od pomoći".

Podvikne li koji put?

"To je dio njegova karaktera, uvijek je i kao igrač kazao što je mislio da treba. Tako i sada kao pomoćni trener, ako treba i podviknuti on podvikne,, iako ne toliko često".

Naglasio je kako očekuje da će "Gordi Albion" krenuti agresivno.

"Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. Normalno je da žele krenutu agresivno i motivirano, ali isto takvi ćemo biti i mi. Trebamo izaći na teren i pružiti svoj maksimum. Vidjet ćemo za što će to biti dovoljno," poručio je hrvatski kapetan.

Nakon Modrića je na pitanja novinara odgovarao Zlatko Dalić, a što je sve rekao možete pročitati ovdje.

Linker
12. travanj 2024 02:17