DAMIR SENCAR Afp
EUROCAST #17

VIDEO: ‘Ja bih umjesto Perišića stavio Oršića, zaslužio je šansu...ali prvi u redu je jedan drugi igrač‘

Pozitivan Perišićev test donosi muke za Dalića uoči Španjolske. Tko ga treba zamijeniti?
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2021. 09:00

Kakav šok za Hrvatsku! Sinoć je iz tabora hrvatske nogometne reprezentacije došla vijest kako je Ivan Perišić pozitivan na koronavirus te je automatski jedan od najboljih igrača Vatrenih smješten u samoizolaciju pa neće moći igrati za Hrvatsku sutra protiv Španjolske u osmini finala.

Dobra vijest u cijeloj priči je da su svi ostali imali negativan test pa izbornik Zlatko Dalić može računati na njih protiv Furije. Uz Perišića, što je od ranije poznato, nema Dejana Lovrena zbog žutih kartona.

Izostanak Perišića donosi velike probleme za Dalića. Ostao je bez jednog od stožernih igrača, a sada treba odlučiti tko će igrati umjesto njega. Srećom, na poziciji lijevog krila imamo dosta opcija – umjesto Perišića mogla bi zaigrati četiri igrača: Ante Rebić, Luka Ivanušec, Josip Brekalo i Mislav Oršić.

Tko bi od njih četvorice bio najbolji izbor? Treba li se sada Dalić možda odlučiti na neku promjenu taktike? Odgovore na ta pitanja u našem novom Eurocastu daje nogometni trener Zoran Zekić u društvu glavnog urednika SN Roberta Šole. Uz to, analizirali smo igrače Hrvatske u prve tri utakmice Eura. Osvrnuli smo se i na jučerašnje utakmice, te najavili ono što će se danas događati na Euru - utakmice između Nizozemske i Češke, te Belgije i Portugala.

Kako ste doživjeli pozitivan nalaz Ivana Perišića na koronavirus?

"To je jedan ogroman šok i udarac za reprezentaciju jer Perišić je igrač koji je na posljednjaq tri velika natjecanja možda i najbolji hrvatski igrač. On je strijelac i igra izvanredno obranu. On nije top svjetsko krilo, ali kada ga momčad dovede u tu poziciju onda se pretvara u svjetsko krilo", započeo je Šola.

"Jedna vrsta šoka i možemo zamisliti kako se osjećaju u reprezentaciji. Ivan uvijek nešto napravi i kada ne igramo najbolje, preuzme odgovornost, kao protiv Češke", komentirao je Zekić.

Tko bi trebao zaigrati umjesto Perišića?

"Ja bih osobno stavio Oršića, on je zaslužio šansu. Treba nam čovjek s takvom energijom. S obzirom da igramo protiv Španjolaca možda se izbornik odluči na još jednog veznjaka i stavi Ivanušeca...", objašnjava Zekić.

"Ja bih isto možda stavio Oršića, ima tu pravocrtnost, duge sprinteve koji će nam trebati, ali mislim da je prvi u redu ipak Rebić koji je legitimna opcija", nadovezao se Šola.

Odjek o Perišiću u španjolskim medijima?

"Mislim da oni ni ne znaju koliko nama Perišić znači", rekao je Zekić.

Kolike su nama šanse sada bez Perišića?

"Iznad 50%. Vjerujem da ćemo ih dobiti", kaže Šola.

Ocjena nastupa hrvatskih reprezentativaca? Statistika kaže da je najbolje ocijenjeni igrač Luka Modrić ispred Ivana Perišića i Nikole Vlašića, dok je najslabije ocijenjeni Rebić.

"Ne treba izgubiti vjeru u neke igrače nakon dvije lošije utakmice. Sjetite se što je bilo u Rusiji s Rebićem", komentirao je Zekić.

Gvardiol na poziciji stopera?

"Nisam za tu opciju", kaže Šola, objašnjavajući da u seniorskoj karijeri nije igrao na stoperu.

"Slažem se s Robijem. To je preveliki rizik u ovakvoj utakmici", dodaje Zekić.

Koga treba staviti na bekove?

"Ja bih izabrao Barišića i Juranovića. Treba nam iskustva", kaže Zekić.

Kakva opasnost prijeti od Olma?

"Opasan je s loptom u nogama, ali radije bih njega nego Sarabiju. Kad on upali one motore u nogama...", kaže Šola.

Kramarić, Petković ili Budimir u napadu?

"Petković", odgovorili su i Šola i Zekić.

"Ali ja vjerujem u Kramu i vjerujem da će dati svoj obol i bez gola", dodao je Zekić.

Linker
03. svibanj 2024 02:35