Trening Vatrenih na Hampden Parku
 ANDY BUCHANAN Afp
DRAŽEN ANTOLIĆ IZ GLASGOWA

VIDEO: Ovo je vjerojatni sastav za Češku! Evo tko sigurno ide na klupu, Gvardiol je ponovno u prvih 11

Trenirali su svi (ozlijeđeni Barišić ostao je u Rovinju), a Dalić je uvježbavao ofenzivne akcije
Piše: Sportske novosti/Dražen AntolićObjavljeno: 17. lipanj 2021. 21:18

Dejan Lovren predvodit će hrvatsku obranu protiv Češke!

Dokapetan se vraća u momčad nakon što od 5. travnja nije odigrao nijednu utakmicu jer se ozlijedio u ruskom Zenitu. Lovren je u ponedjeljak dobio zeleno svjetlo za maksimalni napor na treninzima. Dakle, poslije dva i pol mjeseca, dva loma medijalnog kolateralnog ligamenta i samo četiri treninga u punom intenzitetu Lovren će igrati svoju prvu utakmicu u karijeri na Europskom prvenstvu.

image
PAUL ELLIS Afp

To je riskantan potez Zlatka Dalića jer kod takvih ozljeda vrlo se lako vrati problem i bol. Lovren će fizički vjerojatno moći izdržati na svježinu, kakva će mu biti igračka izvedba? Treba se nadati najboljem i po pitanju zdravlja i izvedbe.

Postojala je cijeli tjedan dvojba hoće li Lovren zaigrati od prve minute ili će ga Dalić sačuvati za kasniji dio turnira, no izbornik je svjestan važnosti ovog susreta i odlučio je da neće čekati. Tako će iz startne postave ispasti Duje Ćaleta-Car, a stoperski par činit će Vida i Lovren.

Na lijevom beku bit će kao i protiv Engleske Joško Gvardiol, a kako će točno izgledati 'ofenzivnija Hrvatska' koju je izbornik danas najavio na presici, saznat ćemo tek uoči same utakmice.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Dalićev pravi plan za Češku i dalje je obavijen velom tajne, ni taj zadnji trening, točnije 15 minuta otvorenih za medije, nije ponudio pravi odgovor.

Trenirali su svi (ozlijeđeni Borna Barišić ostao je u Rovinju), a Dalić je uvježbavao ofenzivne akcije. Nekoliko je dilema ostalo u veznom redu i napadu, ne bi trebalo čuditi ako izbornik neke odluke donese u posljednji trenutak, a kako bi to sutra u 18 sati trebalo izgledati na Hampden Parku - pogledajte u videu.

Video: Dražen Krušelj

VJEROJATNI SASTAV HRVATSKE ZA ČEŠKU:

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Brozović - Brekalo, Vlašić, Perišić - Rebić

ŠTO AKO HRVATSKA:

POBIJEDI: Poraz protiv Engleske past će u zaborav, pobjedom protiv Škotske Vatreni bi 100 posto zaigrali u osmini finala, a vrlo vjerojatno isti rasplet bi bio i u slučaju remija sa Škotima.


REMIZIRA: Misija u posljednjem kolu bila bi kristalno jasna, samo pobjedom protiv Škotske Hrvatska bi se mogla nadati nokaut fazi. U nekom ludom raspletu ni ta pobjeda ne bi bila dovoljna.


IZGUBI: Ne bi se Hrvatska matematički oprostila, još bi mogla proći kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija. Za to bi joj trebala uvjerljiva pobjeda protiv Škota u Glasgowu. (dd)

Linker
18. travanj 2024 11:27