KARIM JAAFAR Afp
KANADSKI MEDIJI

Vjeruju da mogu srušiti Vatrene! ‘Iznenadili su Argentinu, stigli do finala, ali danas je to stara momčad‘

Svi naglašavaju momčadski, zajednički duh i veliko samopouzdanje kao najveće adute u borbi za prolazak
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. travanj 2022. 18:19

Kanadski mediji neosporno odašilju optimizam, zadovoljni su i oni skupinom koju je izvukla njihova reprezentacija. Iako su Belgija i Hrvatska, čak i Maroko, momčadi s puno više međunarodnog iskustva i uspjeha, Kanađani vjeruju da i oni mogu proći u drugi krug. A posebno vjeruju da mogu igrati protiv Hrvatske.

Primjerice, CBC je istaknuo kako je Hrvatska bila iznenađenje prošlog Mundijala u Rusiji, da joj je iskusni vezni red bio velika snaga i najjače oružje, a momčad je vodio fenomenalni Modrić. No, to je vrijeme - prošlo.

- Iznenadili su Argentinu, stigli su do finala, gdje ih je pobijedila Francuska. Međutim, danas je ipak riječ o staroj momčadi - tvrdi hrabro CBC.

Posebno svi ističu izjavu izbornika Johna Herdmana, koji je izjavio da su “Belgija i Hrvatske velike reprezentacije, ali da Kanadi upravo odgovara uloga autsajdera”. Svi naglašavaju momčadski, zajednički duh i veliko samopouzdanje kao najveće adute u borbi za prolazak skupine. Ako je suditi po medijima, Kanađani uistinu u Katar dolaze s velikim ambicijama.

Linker
28. travanj 2024 00:36