TALIJANSKI KUP

Roma izbacila Inter u polufinalu, Mateo Kovačić najbolji kod poraženih

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 18. travanj 2013. 00:51

Lazio i Roma spustit će zastor na talijansku nogometnu sezonu novim rimskim derbijem (finale kupa 26. svibnja) nakon što je “vučica” sinoć u uzvratnoj polufinalnoj kup utakmici razmontirala Inter (3-2) na Meazzi. Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina i uz golmana Handanoviča ostavio ponajbolji dojam među “nerazzurrima”.

Inter je u meč ušao s idejom da što ranije nadoknadi minus iz prve utakmice (poraz 1-2) i u tome je uspio već nakon dvadesetak minuta kada su Alvarez, Rocchi i Jonathan filigranski odigrali akciju po desnom krilu, Rocchi je rafiniranim potezom asistirao natrčalom Jonathanu koji je s ruba kaznenog prostora pogodio kut za 1-0. Gol je dao krila domaćinu koji je krenuo naprijed, a 19-godišnji hrvatski reprezentativac u toj je igri bez pardona prisvojio ovlasti špilmahera.

Neprestano je tražio loptu, distribuirao je bez pogreške i nekoliko puta se sa svoje polovice “spustio” u 15-metarske slalome kroz dvojicu suparničkih igrača. Na odmor se otišlo rezultatom 1-0, a u tom se dijelu utakmice s dvije bravurozne intervencije istaknuo slovenski reprezentativni vratar Samir Handanovič.

Šarena Interova momčad (bez Palacija, Cassana, Cambiassa) u nastavku se neočekivano brzo i lako raspala. Dvije brze kontre Tottija i društva rezultirale su već nakon dvadesetak minuta igre vodstvom Rome 2-1, oba pogotka iz neposredne blizine postigao je napadač Mattia Destro. Ubrzo potom u strijelce se upisao i grčki branič Torosidis prebacivši Handanoviča odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora. Mladi argentinski veznjak Ricky Alvarez solo-prodorom postavio je konačnih 2-3. Svoju debitantsku talijansku sezonu Mateo Kovačić tako neće pamtiti po sjajnim uspomenama, a Roma kroz “derbi della capitale” može do trofeja…

Talijanski kup, polufinale (uzvrat):

Inter - Roma 2-3 (Jonathan 22, Alvarez 80 / Destro 55, 69, Torosidis 74), prva utakmica 1-2

Linker
17. svibanj 2024 11:47