Bruno Petković
 Vojko Basic / CROPIX / Vojko Basic / CROPIX CROPIX
NAKON VIDEO KONFERENCIJE

'SAMO PLAŠE IGRAČE, A NJIHOVO MIŠLJENJE JE RELEVANTNO KAO TV EMISIJA LJUBAV JE NA SELU' Glavni tajnik HUNS-a ogorčen zbog apsurda u nogometu

Mario Jurić sudjelovao je u videokonferenciji svih članova FIFPro, Međunarodnog saveza profesionalnih nogometaša...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. travanj 2020. 01:00

Od jutra, pa do popodnevnih sati, glavni tajnik Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS), Mario Jurić sudjelovao je u videokonferenciji svih članova FIFPro, Međunarodnog saveza profesionalnih nogometaša. Raspravljalo se o svim potankostima ove izvanredne situacije, a jedna od tema bile su i preporuke FIFA-e kojih bi se klubovi i igrači trebali pridržavati dok je na snazi ovo stanje zbog pandemije koronavirusa.

I Jurić je odmah istaknuo:

- Nisu to konačni zaključci FIFA-e, riječ je samo o radnoj verziji, koja se obično pusti van kako bi se ispipala reakcija javnosti. Sve je, dakle, još uvijek podložno promjenama i sigurno će promjena i biti prije nego FIFA donese konačne zaključke. Stoga ne bih još ništa komentirao, suzdržao bih se od svakog komentara sve dok preporuke FIFA ne budu, nakon rasprave i promjena koja će uslijediti, konačne i službene. No, treba reći da je i u ovoj radnoj verziji dijalog i razgovor polazište svega, moraju se izbjeći neke nagle odluke koje mogu donijeti golemu štetu i klubu i igračima. A u cijeloj me ovoj situaciji najviše čudi što su se javili pojedini pravnici i navodni eksperti koji svojim stavovima plaše igrače. I zato želim reći da je njihov komentar o ovoj problematici važan i relevantan otprilike kao i ona TV emisija ‘Ljubav je na selu’! Sve sam time rekao...

A možete li nam prokomentirati stanje u Dinamu?

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo i drago mi je da se sve smiruje. Klub mora shvatiti da je razgovor polazište svega, ni jedna jednostrana odluka nije dobra ni za klub, ni za igrače. HUNS nije protiv klubova, štoviše, bez jakih klubova nema ni dobrih ugovora za igrače, zalažemo se da se nađe rješenje koje će biti prihvatljivo i klubu i igračima. I zato je potrebno sjesti za stol i razgovarati, bez otvorenog dijaloga neće biti ni obostrano prihvatljivog rješenja - kaže Jurić i nastavlja:

- Očekujemo od Hrvatskog nogometnog saveza, kao krovne organizacije, da preuzme ulogu vođe i posjedne za stol sve partnere u ovoj priči. I samo tako možemo doći do rješenja. HNS se u ovoj situaciji dosad bio dobro postavio, nije donosio ishitrene odluke, niti je slao ishitrene poruke, nego je stao na loptu. Ne znamo koliko će sve ovo trajati i u ovakvoj, neizvjesnoj situaciji, svi se moramo ponašati mudro i odgovorno. A ovo je istodobno prilika za hrvatski nogomet da krene u boljem smjeru. Sad se, naime, vidi kako je neophodno oživljavanje Udruge prvoligaša, plus još neke potankosti koje bi sigurno donijele boljitak našem nogometu - rekao nam je Jurić.

Linker
26. travanj 2024 12:09