ISABELLA BONOTTO Afp
PRVO IME LUDE VEČERI

Ante Rebić kao nekad Mandžukić! Dobio isti nadimak i vrhunske ocjene: ‘Glavni razbijač, a ima mudrost..‘

Izvanredan učinak Hrvata u dresovima talijanskih klubova, a briljirao je junak MIlana - Ante Rebić
Piše: I. Knežević/Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2021. 09:17

Sjajna večer hrvatskih reprezentativaca u talijanskoj Serie A, koji su bili strijelci u pobjedama svojih klubova. Blistao je Ante Rebić u dresu Milana, koji je u razmaku od 12 minuta postigao hat-trick u trijumfu 7:0 u gostima kod Torina. Mario Pašalić i Marcelo Brozović zabili su po jedan gol u trijumfima Intera i Atalante, dok je Milan Badelj nažalost zbog udarca u bedro napustio igru nakon samo pola sata na terenu, ali je i on uspio pridonijeti asistencijom za prvi pogodak Genoe u pobjedi protiv Bologne. Nastup je još upisao i Martin Erlić sa Spezijom, koja je uzela bod protiv Sampdorije.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Milan je sjajan nastup iz prethodnog kola protiv Juventusa prenio i na sinoćnje gostovanje u Torinu, gdje su Bikove svladali s ogromnih 7:0. Pioli nije puno mijenjao od one pobjedničke formule, jedino je Rebić zamijenio ozlijeđenog Ibrahimovića u vrhu napada, te je Castillejo dobio priliku ispred suspendiranog Saelemaekersa. Nije prošlo ni pola sata igre do Milanovog vodstva od 2:0 kada je utakmica već izgledala riješena.

image
Ante Rebić protiv Torina
SOFASCORE Sofascore
Statistika: Sofascore

Rebić upisao i asistenciju

Nakon predaha je uslijedio potpuni kolaps Torinove obrane, što je Milan iskoristio i kažnjavao iz kontre u kontru. Ante Rebić je postavio konačnih 7:0 s posljednja 3 pogotka na utakmici od 67. do 79. minute, a ranije je i asistirao Hernandezu za 4:0. Tutto Mercatto je nahvalio Hrvata i njegovu igru sinoć nazvao ‘’razornom i sveprisutnom’’. Od 80. minute zamijenio ga je Mario Mandžukić. Sjajni se Rebić s ovime podigao na 11 ligaških pogodaka u sezoni s čime se izjednačio sa prošlosezonskim učinkom u istom broju nastupa. Uz to, u Serie A ima već 7 asistencija, 4 više nego prošle sezone.

Gazzetta ga je ocijenila sa fantastičnih 8,5 i prozvala 'Super Rebićem' baš kao što se prije par tepalo i Mariju Mandžukiću, dok la Repubblica hvali Hrvatovu svestranost.

- Rebić je lažna devetka koja je sposobna demonstrirati profinjenost i mudrost ofenzivnog veznjaka, ovisno o potrebi, a istovremeno ima snagu biti glavni razbijač i golgeter, što je pokazao u 12 minuta drugog poluvremena.

- Protiv Juventusa smo ostvarili spektakularnu pobjedu koja nam je dala toliko samopouzdanja. Ipak, moramo se još puno potruditi da ostvarimo Ligu prvaka - rekao je poslije utakmice Theo Hernandez, strijelac dva pogotka za Milan.

- Pokazuje se naš rad koji traje već godinu i pol, međutim nismo postigli još ništa. Moći ćemo slaviti tek kad to učinimo - komentirao je poslije pobjede Stefano Pioli, pa dodao:

- Mentalno smo postali vrlo jaka momčad. Nije lako reagirati na poteškoće, vrlo smo mladi sastav, ali narasli smo i postali zreli, čvrsti i samopouzdani.

Milanovi konkurenti za Ligu prvaka su također slavili, Atalanta je doma pobijedila Benevento 2:0 čime je goste vjerojatno izbacila iz Serie A (4 boda zaostatka za 17. Torinom, dva kola do kraja), a Juventus je u gostima svladao Sassuolo 3:1. Mario Pašalić je ušao nakon sat vremena igre za Božicu, te mu nije trebalo dugo da zabije svoj peti ligaški pogodak sezone. Juventus može zahvaliti Gianluigiju Buffonu, koji je obranio jedanaesterac na otvaranju utakmice, što je dalo vjetar u leđa momčadi da povedu 2:0 do kraja prvoga dijela. U strijelce se upisao i Cristiano Ronaldo, a završilo je 3:1 za Juventus, koji je i dalje peti s bodom manje od četvrtog Napolija.

U igru ušao i Pjaca

Ovosezonski prvak Inter je nastavio pobjednički niz i doma porazio Romu 2:1. Marcelo Brozović je nakon samo 11 minuta igre zabio za vodstvo. Dočekao je povratnu loptu na rubu šesnaesterca i sigurno ju pospremio u mrežu Rimljana. Igrao je i Ivan Perišić od prve minute i izašao nakon točno 60 minuta.

Genoa je rezultatom 2:0 slavila u gostima kod Bologne. Milan Badelj je lijepom asistencijom uposlio Zappacostu za vodstvo, pronašao ga je dugom loptom, a Zappacosta je snažnim udarcem zatresao mrežu s poprilične udaljenosti. Badelj je petnaestak minuta poslije zadobio udarac u bedreni mišić zbog kojeg je, iako je pokušao nastaviti, morao izaći. U igru je pri kraju ušao i Marko Pjaca.

Linker
02. svibanj 2024 02:08