FILIPPO MONTEFORTE Afp
‘VUČICA‘ POTOPLJENA

Bologna ponizila izravnog konkurenta usred Rima i stigla nadomak Lige prvaka iduće sezone

Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja se učvrstila na četvrtom mjestu sa 62 boda
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2024. 21:11

Nogometaši Bologne napravili su veliki korak ka nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone svladavši u susretu 33. kola talijanskog prvenstva na gostovanju u Rimu izravnog konkurenta Romu sa 3-1 (2-0).

Bologna je sjajno odigrala prvo poluvrijeme nakon kojega je vodila sa 2-0, prvi je pogodak sjajnim atraktivnim udarcem postigao El Azzouzi (13) da bi na 2-0 pred kraj prvog dijela zabio najbolji strijelac momčadi Zirkzee (45).

Početkom nastavka Azmoun (55) je nakratko vratio nadu Romi, ali Saelemaekers (65) je 10-ak minuta kasnije vratio prednost Bologni na dva gola.

Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja se učvrstila na četvrtom mjestu sa 62 boda, sedam više uz utakmicu više od pete Rome, a osam više uz također utakmicu više od šeste Atalante. Kako će sljedeće sezone Italija imati pet predstavnika u Ligi prvaka, u posljednjih pet kola bi i Roma i Atalanta trebale preskočiti Bolognu što se čini malo vjerojatnim.

Na vrhu je Inter sa 83 boda, 14 više od drugog Milana te bi mogao osigurati naslov već kasnije u ponedjeljak u slučaju pobjede protiv gradskog rivala. Susret Milana i Intera počinje u 20.45 sati.

Linker
22. travanj 2024 21:11