EMMANUELE MASTRODONATO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PRIČA JE SVE GLASNIJA

Ivan Jurić pred najvećim transferom života!? Konkurenti su mu sami velikani svjetskog nogometa

Ne bi bilo čudno da bivši hrvatski reprezentativac na ljeto promijeni poslodavca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. travanj 2023. 12:30

Simone Inzaghi ne kotira baš najbolje u Interu u posljednje vrijeme. Naslov prvaka neće obraniti, a upitan je i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Nerazzurri su još uvijek u igri za dva trofeja, Ligu prvaka i Kup Italije, no na Apeninima se sve glasnije spominje i mogućnost Inzaghijeve smjene.

I ne samo to, već se u medijima pojavljuju i potencijalni kandidati za njegova nasljednika na klupi talijanskog velikana. A jedan od njih je i hrvatski stručnjak Ivan Jurić, tako tvrdi talijanski dnevnik La Repubblica.

Juriću je 47 godina, a trenerski je zanat ‘ispekao‘ u Italiji kao učenik Gian Piera Gasperinija. Ističe se kako je Jurić ozbiljan kandidat jer već godinama sa svojim momčadima radi u sustavu s trojicom u obrani, kojeg su posljednjih godina u Interu koristili Antonio Conte i Inzaghi.

Jurić je već bio u Interu kao Gasperinijev pomoćnik, dok je samostalno vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino, na čijoj je klupi od 2021. godine.

Osim Jurića, za poziciju Interova trenera navodno kandidiraju i aktualni trener Bologne Thiago Motta, Romin Jose Mourinho te Brightonov menadžer Roberto De Zerbi. Iako se spominjao i Antonio Conte, njegov razlaz s Interom prije dvije godine nije bio idiličan, pa su mu ta vrata vjerojatno do daljnjeg zatvorena.

Zasad ne postoje naznake da bi Inzaghi mogao biti smijenjen odmah, no promjena na klupi na kraju sezone uopće nije nerealna opcija jer Interove igre nisu na razini prošlosezonskih.

Kao kandidat za preuzimanje Intera figurira i Mauricio Pochettino, no bivši trener Tottenhama i PSG-a čeka rasplet situacije u Real Madridu. Sve u svemu, Jurićevi izgledi za preuzimanje talijanskog velikana postoje, ne bi bilo čudno da bivši hrvatski reprezentativac na ljeto promijeni poslodavca...

Linker
27. srpanj 2024 02:17