Rade Krunić i Nikola Vlašić

 MARCO BERTORELLO/Afp
LOŠA IZDANJA U TORINU

Jurić prozvao Vlašića: Očekivao sam više od njega, za plasman u Europu treba nam u punoj formi

Otkad se vratio sa Svjetskog prvenstva, hrvatski reprezentativac nije učinio ništa konkretno
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. veljača 2023. 07:44

Torino nikako nije u stanju u potpunosti uživati u svojim igrama i rezultatima, nego uvijek daje osjećaj da ima za čime žaliti. Dogodilo se to u Coppa Italia, podvig na San Siru protiv Milana obezvrijeđen je eliminacijom od skromne Fiorentine, a u prvenstvu se takve stvari ponavljaju prečesto. U prvom dijelu sezone imao je Torino priliku upisati prestižne pobjede protiv Intera i Juventusa, protiv kojih su se susreli kada su proživljavali najgora razdoblja, ali upisali su dva poraza, kao i sinoć protiv Milana.

Rossoneri su bili na rubu ponora, ali Giroudov udarac glavom bio je dovoljan za poraz momčadi Ivana Jurića. A hrvatski trener uvijek naglašava uobičajeni problem. "To je pitanje kvalitete igrača", čulo se od njega puno puta.

Na početku sezone bio je Radonjićev trenutak, prije Svjetskog prvenstva bio je razigran Vlašić, sada je Mirančukovo razdoblje najveće učinkovitosti. Međutim, tri ofenzivna veznjaka Torina nikada nisu istovremeno bila u dobroj formi. I ako Srbin Radonjić polako nestaje s radara, a Rus Mirančuk tek sada nalazi zadovoljavajući kontinuitet minutaže i nastupa, najviše zabrinjava Nikola Vlašić.

- Očekivao sam više od njega, iskren sam - rekao je Jurić o bivšem igraču West Hama, protagonistu još jedne izvedbe nedostojne njegove razine.

Malo je koristio odmor u utakmici protiv Udinesea, Vlašić se vratio u prvu postavu, ali više nije prodoran kao nekada. Četiri pogotka i dvije asistencije u 15 utakmica prije Svjetskog prvenstva. Nakon Katara u sedam utakmica nije učinio ništa konkretno. U Serie A nije jedini igrač koji je smanjio učinak nakon povratka iz Katara, ali za Torino je Vlašić temeljni igrač.

Rekao je Jurić, a potvrđuju brojke: da bi Torino do kraja sanjao borbu za Europu, mora ponovno pronaći najboljeg Vlašića.

Linker
18. svibanj 2024 19:29