Andrea Cambiaso i Hviča Kvarachelija u duelu

 CARLO HERMANN Afp
SERIE A

Juventus pao kod aktualnog prvaka, u završnici propustili veliku priliku za remi

Kvarachelija (42.) i Raspadori (88.) zabili su za pobjedu Napolija protiv Stare Dame
Piše: HinaObjavljeno: 03. ožujak 2024. 22:53

U derbiju 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Napoli je pobijedio Juventus s 2-1.

Hviča Kvarachelija (42.) i Giacomo Raspadori (88.) zabili su za Napoli, dok je gol za torinsku "Staru damu" postigao Federico Chiesa (81.).

Gosti su prvi zaprijetili, u 10. minuti je Vlahović primio centaršut unutar kaznenog prostora, ali je pucao pokraj desne stative. U 25. minuti zaprijetio je i Napoli, ali je Di Lorenzo loše pucao na odbijenu loptu. Novu priliku Vlahović je imao u 34. minuti, no pogodio je okvir gola.

Domaćin je poveo u 42. minuti sjajnim golom Kvarachelije. Nakon ubačaja s desne strane, Bremer je izbio loptu do Gruzijca koji je iz voleja pogodio u mrežu pored nemoćnog Szczesnyja. Juve je praktički u idućem napadu mogao do izjednačenja. Rugani je "ukrao" loptu Traoreu gurnuvši je do Vlahoviću koji bio sam ispred golmana, ali je pucao pored gola.

image

Federico Chiesa i Dušan Vlahović

CARLO HERMANN Afp

Juve je bio korak do izjednačenja i u 53. minuti, no Cambiaso je pucao malo iznad prečke. Gosti su ipak izjednačili u 81. minuti golom Chiese. No četiri minute kasnije Napoli je dobio jedanaesterac. Pucao je Osimhen, Szczesny je obranio, ali je Raspadori zabio odbijenu loptu. U samoj završnici Chiesa je mogao izjednačiti, ali je loše pucao.

U ranije odigranom susretu Bologna je na gostovanju u Bergamu pobijedila Atalantu s 2-1 učvrstivši se na četvrtom mjestu, posljednjem koje osigurava Ligu prvaka.

Atlanta je povela u 28. minuti golom Lookmana iz kaznenog udarca, no gosti su u nastavku okrenuli rezultat golovima Joshue Zirkzee u 57. minuti te Fergusona tri minute kasnije.

image

Andre Zambo Anguissa

CARLO HERMANN Afp

Za Atalantu je Mario Pašalić igrao do 62. minute, dok Nikola Moro nije nastupio za goste. Bologna je četvrta s 51 bodom, dok je Atalanta šesta s 46 bodova.

Nogometaši Cagliarija osvojili su važne bodove u borbi za prvoligaški spas nakon što su na gostovanju porazili Empoli s 1-0.

Pobjedu gostima donio je Jakub Jankto u 69. minuti.

Cagliari je i dalje na 18. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja, ali sada ima 23 boda kao i Verona koja se nalazi u sigurnoj zoni.

U još jednom susretu iz donjeg doma ljestvice Serie A Frosinone i Lecce su odigrali 1-1.

Domaćin je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom Cheddire, a Lecce je izjednačio nakon autogola vratara Cerofolinija u 61. minuti. Pucao je Krstović, no pogodio je vratnicu od koje se lopta odbila u Cerofolinija pa u gol.

Vratar Frosinonea je nekoliko trenutaka ranije obranio jedanaesterac Rafiji, no udarac je ponovljen zbog ranijeg utrčavanja igrača. Marin Pongračić je odigrao cijeli susret za Lecce.

U prvom nedjeljnom susretu Verona je na svom travnjaku svladala Sassuolo s 1-0, gol je zabio Swiderski u 79. minuti, a Martin Erlić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

U ponedjeljak kolo zatvaraju Inter i Genoa.

Inter vodi na ljestvici sa 69 bodova, Juventus ima 57, a Milan 56 bodova. Napoli je sedmi s 43 boda.


REZULTATI:

Verona - Sassuolo 1-0 (Swiderski 79)

Empoli - Cagliari 0-1 (Jankto 69)

Frosinone - Lecce 1-1 (Cheddira 45+2/Cerofolini 61-ag)

Atalanta - Bologna 1-2 (Lookman 28-11m/Zirkzee 57, Ferguson 60)

Napoli - Juventus 2-1 (Kvaratskhelia 42, Raspadori 88/Chiesa 81

Linker
27. travanj 2024 08:04