Stefano Pioli i trener Empolija Aurelio Andreazzoli

 ANDREAS SOLARO Afp
BORBA ZA VRH

Milan bez Ibre, Rebića i društva ispisao povijest: ‘Lani smo bili jesenski prvaci, pa smo ostali bez naslova‘

‘Privilegij je što se od nas puno očekuje, to znači da smo zaslužili taj pritisak‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2021. 09:59

Milan je u srijedu postao druga momčad po broju ostvarenih gostujućih pobjeda u povijesti Serie A u jednoj kalendarskoj godini. Rossoneri su izvan svog San Sira slavili 17 puta u 2021. godini, a ispred njih je ostao samo Napoli koji je pod vodstvom Maurizija Sarrija u 2017. upisao 18 gostujućih pobjeda.

Kratak blagdanski predah momčad Stefana Piolija dočekala je s 42 boda nakon gostujućeg trijumfa kod Empolija (4:2), te za liderom Interom zaostaje četiri boda. Momčad Simonea Inzaghija u srijedu je golom Dumfriesa na asistenciju Džeke svladala Jurićev Torino s minimalnih 1:0. Kako je Napoli kod kuće iznenađujuće izgubio od Spezije, Milan je zauzeo drugo mjesto uoči zimske stanke.

- Kad vam nedostaju neki ključni igrači s posebnim karakteristikama, to će se osjetiti. Važno je ostati konkurentan vrhunskim momčadima. Uostalom, prošle sezone smo bili jesenski prvaci, ali na kraju nismo osvojili naslov, stoga je sve i dalje otvoreno. Cilj je da nastavimo napredovati. U prvoj sezoni imali smo 66 bodova, u drugoj 79, sad želimo još više. U ovom trenutku imamo bod manje nego prošle sezone, ali vjerujem da možemo poboljšati ukupni učinak iz prošle sezone. Privilegij je što se od nas puno očekuje, to znači da smo zaslužili taj pritisak – istaknuo je Milanov trener Stefano Pioli.

Naravno, zadovoljni su i u gradskom rivalu Interu koji je ove sezone u prvenstvu izgubio samo od Lazija.

- Danas je svima normalno pričati da smo favoriti, ali sjećam se da u srpnju to nije bio slučaj. Ispred nas je duga cesta puna zamki – rekao je trener Simone Inzaghi.

Spezia je u srijedu postala prva momčad koja je ostvarila pobjedu u Serie A bez udarca u okvir od sezone 2004./05., kad je Opta počela voditi tu statistiku. Vlastitu je mrežu pogodio Napolijev branič Juan Jesus te je Inter pobjegao na +7.

- Sad moramo gledati i momčadi koje su iza nas, jer bi nam se mogle približiti ako ćemo propuštati pobjede – kazao je Napolijev trener Luciano Spalletti.

Linker
26. travanj 2024 13:40