REUTERS/Sergio Perez
STIGLA SLUŽBENA POTVRDA

NOGOMETNA VIJEST DANA STIŽE IZ ITALIJE: POTRES U JUVENTUSU, MARIO MANDŽUKIĆ OSTAO BEZ TRENERA Allegri osvojio naslov prvaka i dobio otkaz!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. svibanj 2019. 15:45

Massimilano Allegri više nije trener Juventusa, objavio je danas torinski klub na svojim službenim stranicama.

Zajedno s predsjednikom Andreom Agnellijem talijanski trener sutra u 14 sati održat će pres-konferenciju kada će biti poznato više detalja o ovom prekidu suradnje.

Juventus je ove sezone u četvrtfinalu Lige prvaka ispao od Ajaxa. Nakon druge utakmice Allegri je novinare uvjeravao kako njegova budućnost na klupi Stare dame nije pod znakom pitanja.

- Razgovorao sam s predsjednikom. Ostajem u Juventusu i iduće sezone koju smo već počeli pripremati, rekao je odmah nakon uzvratne utakmice u Torinu Allegri.

Međutim, očito je neupsjeh u najjačem europskom nogometnom natjecanju bio prevelik teret za nastavak Allegrijeve karijere u Juventusu. Još jednom se Juventus prošetao do titule prvaka Italije, ali scenarij s istim ishodom navijači Stare dame gledali su posljednjih sedam sezona.

Allegri je u Juventus stigao 2014. godine. Prije toga vodio je Milan (četiri godine) Cagliari (dvije), Sassuolo, Grosseto i SPAL.

Pet puta je s klubom osvojio talijansko prvenstvo, dva puta Kup i dva puta Superkup. U dva navrata pod Allegrijem Juventus je bio i u finalu Lige prvaka, prvi puta izgubili su od Barcelone, drugi puta od Reala.

TURIN, ITALY - MAY 29:  FC Juventus head coach Massimiliano Allegri talks with Mario Mandzukic during the FC Juventus Media Day at Juventus Stadium di Torino on May 29, 2017 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images

Ove sezone uprava kluba Allegriju je dovela Cristiana Ronalda i bolji rezultat, ako ne i osvajanje, u Ligi prvaka očito je bio imperativ.

Kao glavni kandidat za Allegrijeva nasljednika spominje se ime Antonija Contea.

Linker
06. svibanj 2024 11:18