Massimiliano Allegri

 ALBERTO PIZZOLI Afp
TRENER JUVEA JASAN

‘Oduzeto nam je 15 bodova i moramo razmišljati o borbi za ostanak u ligi, cilj nam je i Europska liga‘

Massimiliano Allegri mora sa Starom damom osvojiti 40 bodova kako bi ostao u ligi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. veljača 2023. 23:30

Juventus se koncentrira samo na to da osigura dovoljno bodova kako bi izbjegao ispadanje iz Serie A, rekao je trener Massimiliano Allegri, dok njegova momčad preispituje svoju sezonu nakon što je prije nekoliko tjedana bila na trećem mjestu.

Juventusu je oduzeto 15 bodova za tekuću sezonu od strane talijanskog nogometnog suda, koji je u siječnju istraživao transfere kluba, ostavljajući najuspješniju momčad u zemlji u sredini ljestvice. Juventus je sada 10. na ljestvici s 26 boda, 13 iznad zone ispadanja.

"Stoji činjenica je da nam je oduzeto 15 bodova i moramo razmišljati o dostizanju granice od 40 bodova, koliko će trebati za ostanak u ligi. Ironično je, ali prvo moramo razmišljati o ovom cilju, a zatim krenuti korak po korak", rekao je Allegri uoči ligaške utakmice večeras u Salernitani.

"Za nas je važno ući u utakmicu s pravim pristupom. Moramo se izjednačiti sa Salernitanom. Moramo se vratiti na pravi put i uhvatiti momčadi ispred nas i početi se penjati na tablici. Utakmica će biti komplicirana. Njihovi navijači su strastveni, trener Nicola tamo radi sjajan posao."

Allegri je također rekao da je većina momčadi na raspolaganju za utakmicu osim nekoliko igrača.

"Svi igrači su dostupni osim Leonarda Bonuccija koji ima gripu, Paula Pogbe koji se oporavlja i Leandra Paredesa koji je ozlijeđen."

Juve još uvijek ima priliku doći do trofeja ove sezone jer su ostali u Coppa Italia i Europskoj ligi.

"Duga je ovo sezona i moramo nastaviti naš put. U polufinalu smo Coppa Italia i cilj nam je napredovati i u Europskoj ligi. Moramo "pričati" na terenu, bez ikakvih alibija i isprika."

Linker
27. travanj 2024 13:59