ETTORE GRIFFONI Nurphoto Via Afp
PIŠU TALIJANI

‘Ovo je senzacionalna osveta Igora Tudora!‘ Navijači Juventusa već su okrenuli leđa svom ‘spasitelju‘

Hrvatski trener, koji je u Italiji imao različita iskustva, u Veroni uživa u ‘medenom mjesecu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. listopad 2021. 09:49

Igor Tudor je s Hellas Veronom svladao Juventus 2:1, potvrdio dobre igre i pozitivno ozračje oko svojeg kluba, ali i zadao još jedan udarac Staroj dami koji ju je gotovo potpuno odbacio od utrke za naslovom prvaka. Koliko je god prvenstvo daleko od kraja.

Hrvatski trener, koji je u Italiji imao različita iskustva, u Veroni uživa u "medenom mjesecu“, a iako je sam nakon utakmice kazao da ovaj rezultat nije osveta Juventusu, koji je smijenio Andreu Pirla i njega kao pomoćnika u finišu protekle sezone, mnogi talijanski mediji to upravo tako dočaravaju.

"Disastro Max“, naslovnica je Gazzette dello Sport koja piše kako je Igor Tudor očitao lekciju Maxu Allegriju, dodajući da hrvatski trener pokazuje put ka uspjehu: igra i hrabrost!

Calcionews24.com u komentaru konstatira:

"Oživjeli Cholito Simeone spakirao je jako dobrodošao dar za svojeg trenera, protagonista izvanrednog dosadašnjeg posla na klupi Scaligere. Za Igora Tudora, što god dotična osoba rekla, ovo je senzacionalna osveta njegovom nedavnom poslodavcu.
Iskustvo u Juventusu, makar samo kao pomoćnika Andree Pirla, neće ostati u analima, ali sve je jasnije da je hrvatski trener zaslužio veće povjerenje i poštovanje… Vrlo je to opipljiv znak da možda najveći problemi nisu bili, i nisu, u trenerskom sektoru“.

Dadaju kako se već traži Allegrijeva glava od dijela navijača koji su ga samo prije tri mjeseca dočekali kao Mesiju, što je izvan pameti.

Tudor je u Serie A vodio Udinese, a u Juventusu je bio pomoćni trener. Danas je opće mišljenje da je veći problem u igračkom kadru nego u struci, da zato Juventus gotovo sigurno niti drugi godinu neće biti prvak.

Tudor i Verona u 11 kola imaju 15 bodova, u sredini su tablice s intencijom prema gornjem dijelu i to je za njih najvažnije. Mogu mirno raditi dalje. Simeone mlađi, sin trenera Atletica igra u velikoj formi, u tri zadnje utakmice zabio je šest golova, s takvim golgeterom sve je daleko lakše.

Linker
08. svibanj 2024 23:27