Slavlje igrača Juventusa
 ANDREAS SOLARO Afp
INFARKTNA ZAVRŠNICA

Pirlo i Tudor moraju se pokloniti Juriću! Naš trener donio Juveu Ligu prvaka, Milan prošao na penale

Ostaje misterij zašto se Pirlo odlučio na takav potez u situaciji u kojoj lovi Ligu prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2021. 22:46

Završeno je talijansko prvenstvo. Juventus je bio uvjerljiv u gostima protiv Bologne s 4:1, što im je donijelo četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Golove su postizali Chiesa (6'), Morata (29'), Rabiot (45') i Morata (47'). Za Bolognu je počasni pogodak zabio Orsolini u 86. minuti.

Pogotke i najbolje trenutke pogledajte OVDJE.

Trener Juventusa Andrea Pirlo šokirao je navijače uoči susreta odlukom da u posljednjem kolu ostavi na klupi najboljeg strijelca lige i ponajboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda. Informaciju je s nogometnim svijetom na svome Twitter profilu podijelio poznati sportski novinar Fabrizio Romano. Nije poznato zašto se Pirlo odvažio na ovakav potez, pogotovo u situaciji u kojoj su Juventusu očajnički trebali bodovi kako bi izborio plasman u LP.

image
Alvaro Morata protiv Bologne
ANDREAS SOLARO Afp

Milan je u Bergamu slavio protiv Atalante s 2:0, a golove je postigao Kessie iz jedanaesteraca u 43. i 90.+3. minuti. Zanimljiv je podatak da je Rossonerima ovo jubilarni 20. dosuđeni jedanaesterac u prvenstvu. Mario Mandžukić ušao je u 79. minuti umjesto Rafaela Leaa. Ante Rebić nije zaigrao zbog ozljede. U momčadi Atalante ušao je Mario Pašalić umjesto Joakima Maehlea u 80. minuti, dok je Boško Šutalo susret odgledao s klupe.

Milan je izborio Ligu prvaka nakon punih sedam godina čekanja.

Pogotke i najbolje trenutke pogledajte OVDJE.

Napoli je protiv Verone koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić remizirao s 1:1. Bivši dinamovac Amir Rrahmani je zabio našem Ivoru Panduru u 60. minuti, da bi izjednačujući gol postigao Faraoni i time 'gurnuo' Juve na četvrto mjesto, a Napoli na peto mjesto i u Europsku ligu. Veroni ta utakmica nije značila baš ništa... Jurić je i Nikolu Kalinića i Pandura zamijenio u 64. minuti.

Pogotke i najbolje trenutke pogledajte OVDJE.

Sedmo mjesto i Konferencijsku ligu u posljednji su čas ulovili igrači Rome. Protiv Spezije su u gostima gubili s 2:0 (Verde 6' i Pobega 38'), da bi El Shaarawy (52') i Mkhitaryan (85') donijeli plasman u Europu.

Pogotke i najbolje trenutke pogledajte OVDJE.

Inter je već otprije i matematički osigurao titulu, a u nedjeljnom su susretu na domaćem terenu 'torpedirali' Udinese s 5:1. Četvrti gol na toj utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Pogotke i najbolje trenutke pogledajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 10:24