Massimo Ferrero, predsjednik Sampdorije

 LIVEMEDIA/FOTOGRAMMA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Livemedia/fotogramma/zuma Press/profimedia
OGORČENI NAVIJAČI

Pred klupskim prostorijama pronašli svinjsku glavu i zastrašujuću poruku: ‘Iduće glave bit će vaše‘

Prikovani za pretposljednje mjesto prvenstvene ljestvice sada se suočavaju i s ozbiljnim prijetnjama
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. veljača 2023. 17:08

Sampdoriji ne cvjetaju ruže. Talijanski klub, koji je 1992. poražen u finalnoj utakmici za prvaka Europe od Barcelone, prikovan je za pretposljednje mjesto prvenstvene ljestvice, s osam bodova zaostatka za "zonom spasa", a u posljednjih osam utakmica imaju šest poraza i dva remija. Koliko je situacija alarmantna, svjedoči i nezadovoljstvo navijača koji su odavno izgubili strpljenje. Pristaše kluba iz Genove u ratu su s klupskom upravom, odnosno sa Massimom Ferrerom i Antoniom Romeijem, u kojima su pronašli glavne krivce za katastrofalnu sezonu.

Talijanski novinar Gianluca Di Marzio prenio je vijest kako je pred klupskim prostorijama pronađena svinjska glava s porukom: "Massimo Ferrero i Antonio Romei, iduće glave bit će vaše".

Prije samo 20-ak dana talijanska policija iz sjedišta Sampdorije (u Corte Lambruschiniju) zaplijenila je kuvertu s metkom i prijetećim pismom usmjerenim na Ferrera, ali i Edoardoa Garronea, bivšeg šefa kluba.

- Sljedeći put bit će stvarno - stajalo je u poruci uz metak, izvijestio je talijanski RAI, a Ferrero je u današnjem javnom istupu stao u obranu bivše uprave i osudio ponašanje navijača.

Sampdoriju idući susret čeka u ponedjeljak na gostovanju kod Lazija, koji je trenutačno peta momčad prvenstva, pa je teško očekivati kako bi gosti mogli prekinuti sušu bez pobjeda.

Linker
05. svibanj 2024 02:07