Josip Iličić

 FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp
BORBA S DEPRESIJOM

Slovenska zvijezda u lošem stanju, trener pričao o mučnom problemu: ‘Sada ga je najbolje ostaviti na miru‘

‘Svi smo uz Josipa i podržavamo ga u njegovom oporavk. Ne znamo kada će se vratiti‘, kazao je Gasperini
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 23. siječanj 2022. 14:28

U Rimu, na olimpijskom stadionu, Lazio i Atalanta odigrali su bez golova. Trener gostiju, Gian Piero Gasperini sa lakoćom je govorio o utakmici, igri, nadmetanju sa kolegom Mauriziom Sarrijem, o šansama Atalante u borbi za vrh, o svemu pomalo. No, kada su ga novinari upitali za stanje Josipa Iličića, iskusni trener je promijenio frekvenciju. Jako je pazio kako će i što kazati jer je u pitanju takva situacija. Iznimno delikatna prije svega na ljudskom planu.


- Najradije ne bih o tome pričao, pogotovo ne za medije. Možda bi najbolje bilo ništa ni ne govoriti, ali... Josip ima uspone i padove u ovoj sezoni i sada je u takvoj fazi kada ga moramo ostaviti na miru. On je sjajan momak i biti ćemo strpljivi, čekajući ga raširenih ruku da se vrati.

image

Gian Piero Gasperini

FILIPPO MONTEFORTE Afp


Ovo je vrijeme kada trebamo voditi više računa o osobi nego o nogometašu..."

Teška je tema, naravno, jer Josip Iličić, koji će iduće subote navršiti 34 godine, ima teret psiholoških teškoća, odnosno podmukle i najraširenije bolesti današnjice, depresije. Slovenski reprezentativac je u 2020.godini imao prve tegobe, nakon prvog vala pandemije COVID-a 19, a uslijed čega nije sudjelovao u natjecateljskom dijelu svojeg kluba od srpnja do listopada mjeseca. U tom se vremenu Iličić oporavio u obiteljskom okruženju i vratio nogometu i uobičajenoj radnoj svakodnevici. No, posljednjih se tjedana opet osjetilo da igrač nije raspoložen, preskočio je nekoliko utakmica (Inter u prvenstvu, Venezia u kupu), a posljednji nastup imao je 9.siječnja protiv Udinesea (6:2 za Atalantu) sa 11 minuta.


- Svi smo uz Josipa i podržavamo ga u njegovom oporavku - kazao je Gasperini - ne znamo kada će se vratiti, to ni liječnici ne žele prognozirati. Komplicirana je to zbilja. Ono što znam to je da je Iličić i ove sezone odlično trenirao, silno se trudio biti u što boljoj formi. Znam ga još od Palerma kako se nametne svojim maksimalnim pristupom, tako je bilo i ove sezone, kada je i najviše zapeo da se spremi i doprinese momčadi."


Mediji sada pokušavaju biti što uviđavniji prema igraču koji je jedan od ponajboljih fantazista u Serie A, i čija bi pomoć Atalanti u borbi za vrh bila izuzetno važna. No dobro kaže Gasperini, igraču treba pružiti mir i najbolje je što manje pričati, kako bi se osoba oporavila i vratila svome poslu i svakodnevici.


Atalanta i Iličić su zajedno od 2017.godine i utjecaj slovenskog reprezentativca na iskorake kluba iz Bergama je ogroman. Ugovor ga za plavocrne veže do 2023.godine. Nema dvojbe da će Atalanta sve učiniti da doprinese Iličićevu oporavku, jer ih je zadužio kako igrama i golovima tako i kvalitetnim ponašanjem.

Linker
20. travanj 2024 16:21