Marika Galizia
 SCREENSHOT Screenshot
JAVLJAJU SE KLUBOVI

Tragedija u Italiji, mlada sutkinja umrla pri porodu carskim rezom: ‘Molimo se za tvoje dijete...‘

Ništa na pregledima nije upućivalo na ovakav rasplet, a stanje se naglo krenulo pogoršavati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2021. 16:10

Nevjerojatan šok u Italiji. Uzrokovala ga je tužna vijest o preminuloj talijanskoj nogometnoj sutkinji, Mariki Galiziji. Naime, 27-godišnjakinja je preminula pri porodu carskim rezom u bolnici San Paolo u Savoni. Preminula je netom nakon što je rodila dječaka. Novorođenče je stavljeno u inkubator, a sada je u kritičnom stanju budući da mu krvotok ne funkcionira.

Uzrok smrti je najvjerojatnije - embolija plodnom vodom. Ne događa se često a još uvijek se treba sa stopostotnom sigurnošću provjeriti je li tome bio slučaj i sada. Na rutinskim pregledima pred porod, pišu talijani, nije bilo ničeg što bi moglo upućivati na ovakav rasplet. No, Galizijino stanje naglo se pogoršalo nakon hitnog carskog reza...

Talijanska nogometna javnost oplakuje 27-godišnju sutkinju koju je udruženje sudaca opisalo kao odličnu, samosvjesnu osobu koja je svoj posao odrađivala na nježan način, bez uvlačenja u konflikte. U nogometnom suđenju bila je 11 godina.

- Sad možemo samo otvoriti dlanove prema gore (op. a. pomoliti se) i pitati zašto? Zašto baš Marika!? Pozdrav, Marika, i sretan ti put - zaključili su talijanski suci.

Nakon Galizijine smrti javljaju se i brojni sportski klubovi kako bi izrazili sućut.

Linker
27. travanj 2024 17:14