Igor Tudor

 DOMENICO CIPPITELLI Nurphoto Via Afp
POLUFINALE KUPA

Tudor najavio Juve: ‘Za pothvat nam treba sve, treba nam tečnost, ali i agresivnost, treba nam kompaktnost‘

‘Važna utakmica jer igramo za ulazak u finale, protiv jake momčadi i s rezultatom koji nije lak‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. travanj 2024. 06:39

Igor Tudor vjeruje kako njegova momčad može napraviti pothvat i u večerašnjoj (21.00) uzvratnoj utakmici polufinala talijanskog Kupa na Olimpicu okrenuti 0:2 iz prve utakmice protiv Juventusa.

- Važna utakmica jer igramo za ulazak u finale, protiv jake momčadi i s rezultatom koji nije lak. Moramo pokušati do kraja svim silama proći, moramo vjerovati i odigrati savršenu utakmicu. Ne smijemo griješiti i moramo ići svom snagom, to je naš cilj, a vidjet ćemo što će se dogoditi - kazao je trener Lazija uoči večerašnje utakmice.

Novinare je zanimalo koliko još vremena treba proteći do ‘Tudorovog Lazija‘...

- Uvijek je teško govoriti o postotku, uvijek smo igrali dobre utakmice otkako sam došao. Nikada nisam zadovoljan, uvijek pokušavam rasti i napredovati. Možemo napraviti korak unatrag ako to znači da ćemo napraviti dva koraka naprijed. Na pravom smo putu - rekao je hrvatski trener.

U prvenstvenoj utakmici, njegovoj premijernoj na klupi Lazija, pobijedio je Juventus 1:0 u Rimu.

- Otkako sam došao igrali smo dvije utakmice protiv njih, svaka utakmica je bila drugačija. Detalji, ideje su iste, ali mnoge situacije mogu promijeniti utakmicu. Morate vjerovati, to je ljepota nogometa. Bit će to dugačak meč, vidio sam da su dečki vrlo motivirani - dodao je.

Predsjednik Lazija Claudio Lotito pun je hvale za Tudorov rad, a hrvatski trener ne krije kako mu te riječi gode...

- Lijepe su predsjednikove riječi. Kada govorimo o trenerovom pečatu moramo uzeti u obzir sve, posao trenera je kompliciran i temelji se na mnogo stvari, ne samo na karakteru, nego i na stilu igre i mentalitetu. Za pothvat nam treba sve, treba nam tečnost, ali i agresivnost, treba nam kompaktnost. Ne smijemo im ništa dati i izdržati 90 minuta, čak možda i u produžecima. Radimo na tim stvarima svaki dan, ne radimo samo s karakterom. Ako biramo igrače samo po karakteru, ne pobjeđujemo, pobjeđujemo kvalitetom igrača. Trener je bitan, ali onda treba kvaliteta. Ako nemate Felipea koji daje tu loptu, ako nemate Daichija koji vodi tu igru ​​i Vecina s njegovim stavom, nećete pobijediti - zaključio je Tudor.

Linker
23. travanj 2024 06:40