Jobe Bellingham

 Francisco Macia/photo Players Images/imago Sportfotodienst/profimedia
KUJU SE NOVI PLANOVI

Tudoru prijeti strahoviti egzodus: Odlazi ‘pola momčadi‘, a Hrvat kreće po mlađeg brata planetarne zvijezde?

Ciro Immobile traži novi izazov, a s njim bi klub mogao napustiti niz igrača
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 12:21

Sudeći po izvještajima talijanskih medija, Igora Tudora čeka burno razdoblje i kad završi sezona. Ljeto u Laziju bit će poprilično prometno, ako se obistine sva nagađanja, na izlaznim vratima rimskog kluba naći će se pola prve postave.

Izgledno je da će klub napustiti Ciro Immobile, najbolji strijelac u povijesti Lazija (206 pogodaka), koji prema pisanjima mnogih Talijana traži novi izazov nakon osam godina na Olimpicu. Iskusnom centarforu ne sviđa se ni negativno ozračje nastalo lošim rezultatima u aktualnoj sezoni, koju pokušava spasiti upravo Tudor.

image

Igor Tudor

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Luis Alberto, još jedan važan adut Lazijala, također bi mogao "spakirati kofere", a prema La Gazzetti dello Sport to vrijedi i za Pedra, krilnog napadača nekoć aktivnog u Barceloni, te Elseida Hysaja, 30-godišnjeg albanskog defenzivca. Brazilac Felipe Anderson, najbolji asistent Lazija (6) u ligaškoj domeni, pregovara s Juventusom i mogao bi otići besplatno budući da mu na ljeto istječe ugovor, a Stara dama pokušava "upecati" i Mattiju Zaccagnija. Ni Adam Marušić, koji je Tudoru donio prvu i zasad jedinu pobjedu (protiv Juventusa), nije potpuno siguran u ostanak, a trebao bi produžiti vjernost jer iduće sezone ulazi u posljednju godinu ugovora...

Dakle, nije nemoguće da Tudor u iduću sezonu uđe s redizajniranom momčadi, a Calciomercato piše da će se fokusirati na mlade igrače. Navodno je Lazio zasad podcrtao tri imena za ljetni prijelazni rok, pritom posebnu pozornost plijeni Jobe Bellingham.

image

Jobe Bellingham

Francisco Macia/photo Players Images/imago Sportfotodienst/profimedia

Mlađi brat Realovog Judea igra za Sunderland, 18 mu je godina i ove sezone odigrao je 41 utakmicu u engleskom Championshipu. Englezi ga najavljuju kao velikog talenta, a u prvoj sezoni u dresu Sunderlanda postigao je sedam golova i namjestio je jedan te prema Transfermarktu vrijedi 9 milijuna eura.

Pored Jobea Bellinghama, na popisu Tudorovih želja navodno je grčki napadač Fotis Ioannidis iz Panathinaikosa i veznjak Ibrahima Sissoko iz Strasbourga.

Linker
22. travanj 2024 09:39