Nikola Vlašić izlazi iz igre

 Spada/lapresse/profimedia
PROBLEMI ZA HRVATSKU

Vatreni se ozlijedio uoči Eura, trener otkrio da ga boli: ‘Ne želi odustati jer nas nema puno‘

Nikola Vlašić izašao je u 28. minuti utakmice Torina i Bologne zbog ozljede prepone
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2024. 11:49

U 28. minuti utakmice između Torina i Bologne, pri 0:0, Nikola Vlašić morao je napustiti teren. Nakon što je hrvatski reprezentativac glavom skrenuo loptu koju je poslao njegov suigrač s vlastite polovice, 26-godišnji Splićanin odmah se spustio na travnjak i prstom gestikulirao kako ne može nastaviti, piše Slobodna Dalmacija.

Prema viđenim kadrovima, Vlašić se primio za područje prepone, a nakon što je ustanovljeno da ne može nastaviti dvoboj, šepajući je otišao prema klupi. Ivan Jurić, trener Torina, ekspresno je reagirao i u igru poslao Karola Linettyja. Čekale su se prve informacije nakon utakmice, pred mikrofon je stao hrvatski trener i otkrio ne baš najbolje vijesti:

- Nikola igra već dva mjeseca s boli u preponi. Danas je osjetio bol i morao izaći - otkrio je o stanju Vlašića hrvatski trener pa nastavio:

- Mogu samo zahvaliti dečkima na ponašanju. To je primjer njihove veličine. Nikola ima tu bol, ali ni u jednom trenutku nije odustao jer zna da nas nema puno. Ponosan sam na sve, a pogotovo na njega, uvijek stisne zube - dodao je Jurić.

Vatreni je ove sezone jedan od ključnih igrača Jurićeve momčadi, talijanski mediji pišu da je nakon njegovog izlaska iz igre hrvatski trener trebao u potpunosti promijeniti sustav igre. Torino je remijem osvojio svoj 47 bod i trenutno je deseti u prvenstvu.

Utakmica je završila bez golova, a ovako ju je vidio Jurić:

- U zadnjih pet mjeseci igrali smo sjajno u svim utakmicama osim u onoj protiv Frosinonea. Čak smo i večeras sve napravili dobro, igrali smo protiv snažne i dobro ekipirane momčadi poput Bologne. Šteta je što je Skorupski obranio sve. Izostao je učinak u napadu. Naši krilni igrači obično imaju po 5-6 golova u sezoni, to ove godine nije slučaj.

Linker
04. svibanj 2024 11:49