MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
SJAJNE OCJENE GAZZETTE

Velike pohvale na račun hrvatskog dvojca: Jurić je taktikom uništio Milan, a Vlašić odigrao čarobno!

‘Sada uživajmo u ovom trenutku. Ne zavaravamo se previše‘, poručio je hrvatski trener
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. listopad 2022. 07:22

Ivan Jurić i njegov Torino domogli su se protiv Milana tri jako važna i velika boda, te upisali drugu pobjedu u nizu. Jurić je na utakmici zaradio crveni karton, ali i niz komplimenata za igru koju je postavio protiv aktualnog prvaka.

Može li se ova pobjeda smatrati položenim ispitom zrelosti ove momčadi Torina?

"Ja ne mislim tako. Ovo je mlada i nova ekipa. Ravnoteža se mora održavati, kao i smirenost i spokoj. Sada uživajmo u ovom trenutku. Ne zavaravamo se previše, niti bismo trebali biti previše razočarani ako stvari krenu po zlu. Činimo da ovi momci rastu kao igrači i kao tim."

Ivan Jurić dobro zna da ovdje nije ni izbliza završio posao.

"U drugim momčadima sam uspio napraviti ono što sam želio, ovdje još nisam. Ali nije mi to previše opterećivalo... Radimo na tome."

Od prve minute inzistirao je na pobjedi.

"Mi smo riskirali da primimo gol u nekoliko navrata. Tada smo uspjeli otključati njihov gol. Nakon prvih pet-šest minuta nismo ništa prepustili Milanu i stvorili smo pravu igru. Momčad možemo gledati i kao jednog igrača. Imamo uspona i padova. Imam osjećaj da smo i prije radili dobre stvari. Ali sada imamo zdravije spoznaje, više drskosti, gladni smo nekih detalja i tako su došle pobjede."

Kakvu kaznu očekuje? Što je rekao sucu?

"Bez psovki i uvreda. Činilo se kao čisti faul u situaciji kod gola Milana. Prosvjedovao sam po svom mišljenju bez prekoračenja granice. Po mom mišljenju, i suci moraju razumjeti trenutke u kojima trenera ne treba isključiti.

Juriću je Gazzetta dala ocjenu 8. Malo je trenera u sezoni koji uspijevaju dobiti takvu ocjenu. No, kad taktikom uništiš jedan Milan, onda ti se i najveći naklone.

O Nikoli Vlašiću Jurić nije govorio. Govorili su drugi. La Gazzetta mu je dala ocjenu 7,5, najveću na utakmici. "Odigrao je čarobno", piše najcjenjeniji talijanski list. Vlašić se nametnuo u glavnog igrača Torina, ne samo sinoć, nego i inače. Ima tri gola i dvije asistencije u 13 utakmica. Može on i značajno bolje, ali polako se vraća tamo gdje je bio prije epizode u West Hamu.

Linker
26. travanj 2024 10:22