Nikola Vlašić

 ISABELLA BONOTTO Afp
SLAVLJE U TORINU

VIDEO: Kakav potez Nikole Vlašića! Vatreni sjajan u derbiju kola, momčad našeg trenera srušila Milan

Crveni karton dobio je Ivan Jurić nakon Milanovog pogotka, no bodovi su ostali u Torinu
Piše: Sportske novosti, HINAObjavljeno: 30. listopad 2022. 22:44

Nakon pobjede protiv Dinama na Maksimiru, nogometaše AC Milana snašao je - hladan tuš. Imali su dovoljno vremena za odmor, rekuperaciju i sabiranje misli, ali dogodio im se - Torino. Na tamošnjem Olimpicu naletjeli su na momčad Ivana Jurića, na Torino koji je u derbi 12. kola Serie A ušao s jasnom namjerom da "potvrdi" prošlotjednu pobjedu u Udinama.

‘Blitzkrieg‘ Jurićeve momčadi dogodio se u svega dvije minute. Najprije je u 35. minuti pogodio stoper Djidji na ubačaj Lazara, ne bi li u 37. minuti već na semaforu stajalo 2:0.

Dugačko ispucavanje vratara Vanje Milinkovića-Savića dočekao je Pellegri, spustio za Vlašića koji radi ključan potez i dodaje za strijelca Miranchuka. Čovjek se oslobodio čuvara i plasirao loptu u nebranjeni dio mreže Cipriana Tatarusanua.

>>> ASISTENCIJU VLAŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nikola Vlašić je dakle, za Torino na terenu bio od 1. minute, dok je Ante Rebić u igru ušao na poluvremenu.

U nastavku se Milan dokopao jednog pogotka, zabio je Junior Messias u 67. minuti, ali gosti nisu mogli do izjednačenja. Nakon pogotka gostiju isključen je bio Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak najprije je dobio žuti karton, a onda i crveni nakon velikih protesta. Naime, Jurić je mislio da se kod gola Milana trebao uključiti VAR zbog ranijeg prekršaja, ali sudac Abisso nije tako mislio... Bilo je to već drugo isključenje za Jurića ove sezone u Serie A.


Asistencija Bradarića u velikoj pobjedi Salernitane

U dvoboju 12. kola talijanskog nogometnog prvenstva Salernitana je iznenadila Lazio svladavši ga u Rimu sa 3-1 (0-1), a asistent za posljednji gol gostiju bio je Domagoj Bradarić.

image

Domagoj Bradarić

GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Giuseppe Maffia/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Lazio je poveo pred kraj prvoga poluvremena golom Zaccagnija (41), no u nastavku se dogodio neočekivani preokret. Veterani Candreva (51) i Fazio (69) postigli su prva dva gola za Salernitanu, da bi za treći pogodak asistent bio hrvatski lijevi branič Domagoj Bradarić. On je u 77. minuti probio bok i poslao oštru pruzemnu loptu u peterac na koju je uklizao Dia (77) i zapečatio pobjedu svoje momčadi.

>>> ASISTENCIJU BRADARIĆA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Bradarić je igrao za Salernitanu do 83. minute, dok je Toma Bašić ušao u igru za Lazio u 81. minuti.

Ovom pobjedom Salernitana je skočila na deveto mjesto sa 16 bodova, dok je Lazio ostao četvrti sa 24 boda.

Linker
24. travanj 2024 20:04