WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Www.imagephotoagency.it/imago Sportfotodienst/profimedia
EKSPLOZIVNA ATMOSFERA

VIDEO: Žestoki okršaj navijača i totalni kaos u Italiji, nogometaš Rome pogođen staklenom bocom u glavu

Još jednom se pokazalo kako je ovo jedan od najžešćih nogometnih okršaja u Europi
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2024. 09:03

Rimski derbi između Rome i Lazija jedan je od najvećih i najeksplozivnijih u cijeloj Europi, a ni sinoćnji susret u četvrtfinalu Kupa Italije nije mogao proći bez izgreda.

image
LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia

Sve se dogodilo prije samog početka utakmice kada su se navijači dvije momčadi sukobili bacajući jedni na druge baklje, topovske udare i druge stvari. Trajalo je to nekoliko minuta, Olimpico je izgledao kao bojno polje, a onda je žustrom reakcijom sve smirila policija koja se postavila između dvije navijačke skupine i tako spriječila eskalaciju sukoba.

No, nije tu bio kraj. Navijači su nastavili s međusobnim vrijeđanjem, ali i dobacivanjima na račun protivničkih igrača, a u tom dijelu sve je kulminiralo kada je u 76. minuti Romin veznjak Edoardo Boce izlazio iz igre. Njega je skupina navijača Lazija gađala s raznim predmetima, a jedna staklena boca piva ga je pogodila u glavu. Srećom pa Boca nije ozlijeđen u toj situaciji.

image
MARCO IACOBUCCI/IPA SPORT/IPA-/PA IMAGES/PROFIMEDIA Marco Iacobucci/ipa Sport/ipa-/pa Images/profimedia

Policija je uhvatila nekoliko navijača, među kojima je i jednog od navijača Lazija koji je pred kraj utakmice krenuo u samostalni pohod na skupinu navijača Rome. No, policija ga je spriječila u tome. Što se same utakmice tiče, i igrači su pridonijeli ‘ratničkoj‘ atmosferi jer smo vidjeli čak tri isključenja, jedan kod Lazija i dva kod Rome.

image
MARCO IACOBUCCI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Marco Iacobucci/imago Sportfotodienst/profimedia

Linker
01. svibanj 2024 22:26