Ćaleta-Car
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
BUDUĆNOST VATRENIH

SJAJNIM PREDSTAVAMA ZASLUŽIO POZIV DALIĆA I JOŠ UVIJEK SE NADA ODLASKU U RUSIJU ' Ovo je stiglo kao šećer na kraju odlične sezone'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2018. 15:45

Duje Ćaleta-Car još uvijek ima velike šanse da zajedno s Vatrenima otiđe na Svjetsko prvenstvo u Rusiji i spreman je dokazivati ukoliko dobije priliku. Ovom sjajnom braniču Red Bull Salzburga gode usporedbe s Vedranom Ćorlukom za kojeg se navijači i izbornik Dalić nadaju kako će biti spreman za najveće izazove koje su pred reprezantacijom.

- Znamo što Vedran znači ovoj reprezentaciji i drago mi je što me se uopće uspoređuje s njime. Ja dajem sve od sebe na svakom treningu, u svakoj utakmici i izrazito sam sretan i ponosan što sam uopće na popisu reprezentativaca. Sretan sam što mogu učiti od ovakvih suigrača. To mi je šećer na kraju odlične, uspješne klupske sezone. Donekle sam i očekivao taj poziv, a izbornik će na kraju odlučiti što je najbolje - kazao je Ćaleta-Car, pa nastavio:

DORTMUND, GERMANY - MARCH 08:  Duje Caleta-Car of Red Bull Salzburg celebrates victory after the UEFA Europa League Round of 16 match between Borussia Dortmund and FC Red Bull Salzburg at the Signal Iduna Park on March 8, 2018 in Dortmund, Germany.  (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

- Kada sam prvi ili drugi put dolazio među Vatrene, bilo mi je fascinantno, a sada smo se već naviknuli jedni na druge, stekao sam prijatelje i nema više početne treme. Svi su me dobro prihvatili, daju mi savjete, komentare i pokazuju koliko me cijene. U narednim danima dodatno ću sjesti s izbornikom i razgovarati.

Kada je u pitanju rezultat u Rusiji, Ćaleta-Car smatra kako je najvažnija prva utakmica protiv Nigerije.

- Imamo momčad nevjerojatnog znanja i iskustva, a najvažnija je prva utakmica. Uz pobjedu nad Nigerijom otvaraju nam se vrata drugog kruga, makar ćemo i protiv Argentine i Islanda ići po što bolji rezultat. Nije lako igrati utakmice svakih nekoliko dana, ali energije ne nedostaje. Bit će kasnije vremena za odmor, pun sam želje za dokazivanjem. Možda je moj put do reprezentacije bio nešto teži, dolazeći iz manje sredine, ali isplatili su mi se trud i odricanje.

Linker
06. svibanj 2024 15:06