Action Images/Ed Sykes
ODMAH SU KLIKNULI

'SJEĆAM SE DA SAM GA VIDIO I REKAO: TKO JE TAJ TIP?' Zanimljivo priznanje Slavena Bilića o igraču u kojeg se 'zaljubio' još dok je bio u Premiershipu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2019. 12:30

Slaven Bilić otvoreno je priznao da je bio veliki obožavatelj Romainea Sawyersa tijekom trenerskih dana u West Ham Unitedu.

Ove sezone dvojac se napokon 'našao' u West Bromwich Albionu i obojica su itekako profitirali od zajedničke suradnje. Bilić je donio dašak svježine na menadžerskoj klupi, dok je Sawyers, inače produkt omladinske škole WBA-a, 'procvao' uz kapetana Jakea Livermorea u sredini terena.

Dosad se njihova zajednička suradnja pokazala kao veliki uspjeh. WBA je poražen tek jednom u 19 kola, te se nalaze na vrhu ljestvice u Championshipu nakon niza od pet uzastopnih pobjeda.

Bilić je West Ham vodio između 2015. i 2017. godine, a još tada je primjetio Sawyersa koji je igrao za Brentford.

Soccer Football - Championship - West Bromwich Albion v Cardiff City - The Hawthorns, West Bromwich, Britain - October 5, 2019   West Bromwich Albion's Romaine Sawyers applauds fans after the match    Action Images/Molly Darlington    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Molly Darlington Action Images
Romaine Sawyers

"Klub je napravio jako dobar posao u prijelaznom roku. Novi igrači odmah su međusobno kliknuli. Željeli smo igrače koji su dobri na lopti, ali također i pouzdani u obje faze igre. Željeli smo mladu momčad, čim više britansku, ali i kvalitetnu. Kada sam bio u West Hamu gledao sam Championship, pa tako i utakmice Brentforda. Sjećam se da sam asistentu rekao: 'Tko je taj tip?' Bio je to Sawyers. On je dijete West Broma, on je odavdje. Grijeh je da je toliko godina bio u Brenfordu", rekao je Bilić o 28-godišnjem veznjaku koji je za Brenford igrao između 2016. i 2019. godine.

"Naravno da sam zadovoljan s njime i načinom na koji igra, ali činjenica je da on može biti vrhunski. Može biti vrhunski igrač, ali morate ga malo pogurati jer ima nevjerojatan potencijal", zaključio je hrvatski trener.

Linker
03. svibanj 2024 11:19