Robert Belošević/Cropix
HRVATSKI ADUTI

Slavenu Biliću razlog za optimizam prije kvalifikacija daje jaki napadački kvartet

Početak je sezone, a Bilićevi napadački aduti Eduardo da Silva, Luka Modrić, Nikica Jelavić i Mladen Petrić imaju ili bi uskoro mogli imati razloga za zadovoljstvo
Piše: ArhivaObjavljeno: 07. kolovoz 2010. 20:47

Manje od mjesec dana ostalo je do početka trećeg ciklusa Slavena Bilića na kormilu hrvatske nogometne reprezentacije. Utrka za Euro 2012., kojoj je start u Rigi, a cilj u Poljskoj i Ukrajini, mora prebrisati loš dojam iz kampanje za SP.

No, za “prolivenim mlijekom” izrečeno je i napisano već dovoljno žalopojki, stoga se valja usredotočiti na ono što predstoji. Hrvatsku u srijedu u Bratislavi očekuju zadnja estetska “naštimavanja” i provjere onih igrača s čijim trenutnim kapacitetima Bilić nije sasvim upoznat.

Predsezonska uvertira dosad je tekla prilično stimulirajuće. Razlog za optimizam ponajviše mu daje napadački kvartet Eduardo, Modrić, Jelavić i Petrić, koji se zadnjih dana uglavnom brine za dobre vijesti.

Za početak, Eduardo. On je nakon svega pobjegao iz “zatočeništva” na klupi Arsenala, a trener Šahtjora Mircea Lucescu najavljuje kako ga u subotu čeka debi na Donbass Areni.

- Iako su mu noge i dalje ‘teške’, naporno trenira i uskoro će uloviti ostale suigrače - izvijestio je Rumunj o Eduardovom napretku.

Luka Modrić s Tottenhamom se priprema za Ligu prvaka. Ždrijeb im je bio naklonjen, okršaj sa švicarskim Young Boysima čini se kao rutinska zadaća. Iako su pripreme “spursa” u SAD-u poremetile neke ozljede (čak je i Modrić “zašepao” zbog bolova u zadnjoj loži), situacija se brzo normalizirala. Modrića svi označuju kao ključ uspjeha u nadolazećoj sezoni.

- Mogućnosti su nam velike, baš kao i ambicije - kaže Luka, kojemu trener Redknapp i dalje ne prestaje sipati pohvale.

Odlasku na Otok nada se i Nikica Jelavić. On sa strepnjom iščekuje završetak “bilateralnih pregovora” koje njegov Rapid vodi s Rangersima. Jasno je poručio da se želi dokazati u škotskom Premiershipu, gdje će njegovi golovi još više dobiti na vrijednosti. Rapid iz dana u dan odbija sve izdašnije ponude, ali Škoti su uporni...

Naposljetku, uvodom je oduševio Mladen Petrić. Sjajna reakcija i atraktivan gol protiv Chelseaja nagovijestili su novu uspješnu sezonu, kojoj se nada i HSV-ov napadač.

- Nestrpljiv sam, a bit će mi i izazov igrati u novoj formaciji koju je pripremio trener Armin Veh - najavljuje Petrić.

Nestrpljivi su i hrvatski navijači. Nebo je u reprezentaciji zasad vedro, valjda će je crni oblaci jednom, za promjenu, zaobići.

Radno ljeto bilićevih napadačkih aseva

Eduardo - Očekuje ga proces “aklimatizacije” na ukrajinsku ligu. Bitno je, prije svega, što će igrati.

Petrić - Armin Veh, trener HSV-a, proučava novu formaciju, u kojoj se Petrić zasad odlično snalazi.

Modrić - Tottenham bi ove sezone trebao biti na najjačim frontama, s Lukom u glavnoj ulozi.

Jelavić - Nada se odlasku u Rangerse, koji nikako da ponudom zadovolje čelnike bečkog Rapida.

Linker
16. lipanj 2024 21:50