Sebastian Widmann Bongarts/Getty Images
INTERVJU ZA ABENDZEITUNG

SMIJENJEN JE PRIJE PET MJESECI, ALI BAYERNOVA LEGENDA NE MOŽE PREŽALITI KOVAČEV ODLAZAK 'Žao mi je što je Niko imao tako malo povjerenja...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2020. 19:02

Niko Kovač osvanuo je danas na naslovnicama njemačkih medija.

Bivši izbornik Vatrenih smijenjen je s funkcije glavnog trenara Bayerna u studenom prošle godine, ali i pet mjeseci kasnije i dalje se njegovo ime spominje u njemačkim medijima u kontekstu Bavaraca.

Jedan od onih koji žali za preranim odlaskom Kovača je Ottmar Hitzfeld.

"Žao mi je što je Niko imao tako malo povjerenja i što nije dobio veću priliku u Bayernu", rekao je za minhenski Abendzeitung 71-godišnji Hitzfeld, Bayernov trener u dva navrata, između 1998. i 2004., te 2007. i 2008. godine.

Kovač je pod Hitzfeldom igrao u Bayernu između 2001. i 2003. godine i jako ga dobro poznaje.

Marc Eich/Getty Images
Getty Images

"On je bio vođa i karakter na terenu i preuzimao je odgovornost", dodao je slavni Hitzfeld, koji je s Bayernom osvojio, između ostaloga, pet bundesligaških naslova i jednu Ligu prvaka (2000/01).

Danas je Kovač bez posla, u Bayernu ga je naslijedio Hansi Flick, a Hitzfeld vjeruje da će opet dobiti priliku voditi neki vrhunski klub.

"Niko ima i znanje i liderske sposobnosti da bi opet trenirao veliku momčad", zaključio je Hitzfeld za Abendzeitung o treneru koji se nakon odlaska iz Bayerna najčešće medijski dovodio u kontekst potencijalnog preuzimanja Herthe i Fenerbahčea.

Linker
27. travanj 2024 04:04