Goran Mehkek/CROPIX
BRLEKOVIĆ SVE ZNAO

'Šokirala me primitivnost suparnika, mislio sam da su pametniji! Još nije gotovo...'

Ministar Uprave Davorin Mlakar drži u rukama mač Aleksandra Velikog. Pravnim autoritetom on će riješiti gordijski čvor zapetljan na skupštini HNS-a
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 18. prosinac 2010. 20:02

Ivan Brleković jedan je jakih zagovornika Igora Štimca , a svojim je pravnim autoritetom civilizirano pokušao osporiti odluku verifikacijske komisije koja je presudila u (re)izboru Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a.

- Nisam se, naravno, predomislio nakon (ne)prespavane noći. Mi ćemo pravno osporiti odluku skupštine koja je bila protuzakonita. Slikovito rečeno, ponavljam, slijedi nam ‘treće poluvrijeme’ utakmice, a taj nastavak utakmice počinje odmah. Igor Štimac tražit će od državne uprave da se skupština proglasi nezakonitom.

Kako to, iz pravnog aspekta, točno izgleda?

- Ured za opću upravu je prvostupanjska instanca i ona odlučuje na osnovi naše žalbe. Ne prođe li naša žalba na Uredu, idemo dalje sve do Ministarstva uprave. Ministar Mlakar u rukama drži borbu između dobra i zla. Kad podnesemo žalbu, rok je 30 dana da dobijemo odgovor.

Brleković je u petak nakon skupšine bio ogorčen, takav je bio i dan poslije.

- Sve sam znao, predvidio i očekivao. No, iznenadilo me je koliko je druga strana bila primitivna, njihova me metodologija iznenadila. Mislio sam da su pametniji. Kao odvjetnik, ja sada ne smijem konkretno iznositi što ćemo poduzeti, no osporit ćemo legitimitet drugoj strani. Glasovao je čovjek koji nije smio biti na skupštini, s druge je strane to pravo osporeno onome koji ga je imao. Točno je sedam ‘puteva’ koje Igor Štimac može poduzeti i to ćemo učiniti. Utakmica još nije gotova.

Brleković je u uvodu skupštine pretrpio verbalni, a gotovo i fizički napad od Ante Đereka.

- Ne znam tko je taj čovjek, otkud je baš mene izabrao za cilj svoje provokacije. Uvjeren sam da je namjerno instruiran od druge strane kako bi me isprovocirao.

Koje su to točno “točke” koje će Igor Štimac pokušati osporiti kako bi srušio skupštinu, Brleković nije želio komentirati, no jasno je da se radi o legalnom ili s pravne strane nelegalnom statusu pojedinih skupštinara.

Da je poštovan zakon i procedura, Štimac bi slavio, uvjeren je Brleković:

- I ovako smo pobijedili. Druga je strana bila u komi iako je formalno trenutačno i privremeno pobijedila. Ukrali su nam četiri glasa, neki su se pod pritiskom okrenuli u posljednji trenutak, a bilo je samo 25-24. To sve govori.

Sporne ‘točke’ kao osnova Štimčeve žalbe

1. Dva glasa Dubrovačko-neretvanske županije. Legitimnost prve, druge ili treće županijske skupštine. Tko je smio glasovati - Previšić, Jurjević, Vejić?

2. Dva glasa Udruge 1. HNL jer se protiv braće Žužul vodi kazneni postupak, a oni su odlučili u glasovanju Udruge. ( Laljak i Špehar)

3. Od tri glasa Brodsko-posavske županije jedan je sporan, jer njihova baza navodno nije 101 klub nego njih samo 98

Linker
19. svibanj 2024 06:23