Eden Hazard pred novinarima

 BRUNO FAHY/BELGA PRESS/PROFIMEDIA Bruno Fahy/belga Press/profimedia
‘SPREMNI SMO...‘

Belgijske zvijezde odlučile prekinuti kaos: ‘Idemo dobiti Hrvatsku! Problemi? Napisano je toliko laži...‘

Tri puta su belgijski PR-dužnosnici slali promjene u sastavu dvojca koji će pred novinare.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2022. 13:23

O ludnici u belgijskoj nogometnoj reprezentaciji već smo od rana jutra pisali u traktatima. Prvo je isplivalo što su si sve Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen i Eden Hazard rekli u svlačionici nakon poraza od Maroka (0:2), a onda su u javnost pušteni novi detalji koji su razotkrili i pozadinu cijelog incidenta. Onda se kaos nastavio i u utorak. Jer, najprije je objavljeno da će na današnje druženje s novinarima izaći Arthur Theate i Yannick Carrasco. Onda je nakon sat vremena stigla obavijest da je sve promijenjeno, te da će na press-konferenciju od 13 sati po našem vremenu izaći Eden Hazard i Jan Vertonghen. Treća promjena uslijedila je oko podneva, a tada je današnja press-postava Belgije dobila i punu, točnu informaciju. Naime, umjesto Jana Vertognhena izabran je Thibaut Courtois, koji se u društvu najstarijeg Hazarda i pojavio pred novinarima.

Prvi se javnosti obratio Eden Hazard. Od napadača Reala očekuje se da odigra partiju dostojnu belgijske desetke i dresa madridskog Reala.

- Ovako je bilo nakon Maroka. Svašta smo si rekli, bilo je tu puno gluposti koje smo si izrekli. Ali, onda smo sjeli kao grupa i iznijeli na stol sve ono što moramo učiniti protiv Hrvatske. Na tom je sastanku govorio samo izbornik, mi smo šutjeli. Moja svađa s Vertonghenom? Ne, nisam se svađao, pa on je viši od mene. Sjeli smo i popričali svi o svemu. Ja jesam rekao da su naši obrambeni igrači malo sporiji, ali u potpuno šaljivom kontekstu. Sada s nama nema nikakvih problema. Opet smo kao jedno i spremni pobijediti Hrvatsku.

Otkriveno je da je sastanak kojeg je sazvao Belgijski nogometni savez, a na kojem su bili izbornik i igrači trajao preko sat vremena.

- Bilo je i pozitivnih stvari, ali rezonirali smo da se oko nas događa puno toga negativnog. Svi su dali svoje mišljenje, a nakon toga smo kroz jutro u momčadi odlučili da bi se mi stariji igrači danas trebali obratiti medijima - rekao je Hazard.

Na novinarsko pitanje oko rečenice Kevina De Bruynea u kojoj je rekao da su Belgijanci prestari za svijetski naslov?

- Znate kako je to s novinarima. Nekad se jednostavno dogodi da vas stave u krivi kontekst, stave neki naslov koji nema baš veze s onim što je čovjek rekao. Mogu vas uvjeriti da je Kevin prvi taj koji vjeruje u titulu svjetskog prvaka. Čak i prije nego ranije. Ali naravno, sad jesmo četiri godine stariji nego u Rusiji. To je činjenica od koje ne možemo pobjeći.

Je li Hazard svjestan da bi za Belgiju protiv Hrvatske to mogla biti i zadnja utakmica na ovogodišnjem Mundijalu?

- Ne znam zašto nam se dogodilo to protiv Maroka, ali izabrali smo neke krive izbore i krivo odlučili. Nakon drugog gola spustili smo ruke prebrzo. Protiv Hrvatske to moramo promijeniti i nastupiti drugačije. Inače će nam to biti zadnja utakmica u Kataru.

Kakva je bila atmosfera nakon Maroka?

- Pa nismo bili baš sretni, što je i logično. Mi smo sportaši i ne volimo gubiti. Nadam se da nam se to neće dogoditi i protiv Hrvatske. Meni osobno ovo je bila najteža godina karijere, ali mi sada moramo pokazati da smo ista ona jaka momčad od lani - zaključio je Hazard.

A onda se pred novinarima pojavio Thibaut Courtois.

image
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/shutterstock Editorial/profimedia

- Nema nikakvih problema u našoj momčadi! Ljudi iz vana to pokušavaju iskreirati. Valjda mi znamo što nam se događa. Ništa se nije dogodilo ni u svlačionici nakon utakmice. Izbornik Martinez nakon toga je sjeo i popričao s nama. Bilo je tu puno laži i trebamo to iskorijeniti iz naše reprezentacije.

Na pitanje belgijskih novinara o tome jesu li prestari, kako je to rekao Kevin De Bruyne, kazao je...

- Mi prestari? Ja igram s Modrićem i Benzemom u Realu, a oni nisu ništa mlađi. To je samo izlika, a i mi ne mislimo tako. Sada moramo igrati s Hrvatskom kao da nam je zadnja utakmica ove generacije. Mi jesmo popričali, i ja sam govorio, ali neke stvari moramo zadržati za svlačionicu.

Trebao je na pressici uz Hazarda biti Vertonghen, ali stigao je Courtois.

- Reći ću vam zašto sam ja ovdje, a ne on. Morali smo biti mi stariji, a on iz nekih objektivnih razloga nije mogao doći. Moram reći da sam zadnjih dana ionako pročitao mnogo laži o nama - zaključio je vratar Reala.

Linker
26. travanj 2024 04:36