Paul Pogba

 MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA Marco Bertorello/afp/profimedia
POČINJE UTRKA S VREMENOM

Francuzi bi za SP mogli dobiti nenadano pojačanje! Taj igrač mogao bi imati ulogu sličnu Modrićevoj

Još nije odigrao službenu utakmicu ove sezone, ali njegov doprinos bio bi nemjerljiv.
Piše: Ante SakicObjavljeno: 16. listopad 2022. 12:56

Paul Pogba trebao bi se vratiti nakon ozljede ranije nego što se očekivalo. Prema L‘Equipeu, Francuski veznjak planira početi trenirati s Juventusovom momčadi već sljedeći tjedan. Još nije odigrao službenu utakmicu za "Staru damu" ove sezone radi pauze zbog ozljede koljena. Pod upitnikom je bio i nastup na Svjetskom prvenstvo za Francusku, ali stvari bi se mogle poboljšati za klub i zemlju.

Pogba nije samo ključni čovjek veznog reda Francuska, već je očajnički potreban i Juventusu. Sastavu Massimiliana Allegrija treba pomoć u namjeri da se kvalificira za nokaut-fazu Lige prvaka, zaostaju za Benficom i PSG-om u svojoj skupini, a talijanski stručnjak ne može izvući dovoljno ni iz svog napada, a ni obrane.

Zdravi Pogba mogao bi mogao bi imati u francuskom veznom redu ulogu kao Luka Modrić u Real Madridu, ne toliko zbog igračkih karakteristika, koliko ulogu vođe mladima Eduardu Camavingi i Aurélienu Tchouaméniju. Nevjerojatno talentiranim mladi veznjacima, koji obojica napreduju u branitelju naslova La Lige. Posebno je potreban nakon što je postalo definitivno da Didier Deschamps neće moći računati na N‘Golo Kantéa.

Deschamps ne sumnja da će Pogba učiniti sve što može da se oporavi na vrijeme, u intervjuu za francuski Telefoot rekao je kako zna kako će on napraviti sve da bude spreman i s reprezentacijom u studenome u Kataru.

- Dobro poznajem Paula, učinit će sve da se što prije oporavi i bude s nama u studenom. Ali vrijeme je kratko. Doći će pod uvjetom da bude u formi i u natjecateljskom stanju. Neće doći ako nije potpuno spreman. Ni on to ne želi. To je nepojmljivo. Igrači koji će biti tamo, svi će biti spremni za igru - rekao je izbornik Francuske.

Ako ovaj 29-godišnjak uspije dokazati da je zdrav i spreman za doprinos klubu i reprezentaciji, sigurno će igrati veliku ulogu. Ipak, sljedećih par dana oporavka biti će ključna u određivanju je li računanje na njegove usluge u skorom roku realno.

Linker
25. travanj 2024 00:09