Hrvatski navijači u Dohi

 TOM DUBRAVEC Cropix
NAVALA NA NAJJEFTINIJE PIVO

Hrvati će na stadionu biti gosti, ali u pubu su - šefovi! Gazda nije mogao vjerovati koliko su popili...

Navijača Maroka već je bilo gotovo najviše prvog dana u Fan-zoni, ali i zagrijavanje naših ide dobro
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. studeni 2022. 23:29

Katar je po mnogočemu jedinstven organizator Svjetskog prvenstva, ali je li jedini koji je napravio vatromet nakon vlastitog poraza? Fer i korektni domaćini u nedjelju su priredili svu silu pirotehnike, a njihovi sugrađani napunili su navijačku zonu nebi bi li popratili prvi nastup svoje reprezentacije. Izgledali su očajno, kako je kazao Alan Shearer, nekad sjajni engleski napadač "poput dječaka protiv muškaraca", no to ih nije pokolebalo da nakon kraja utakmice nebo Dohe – gori!

image

Doha, Katar, 201122.
FIFA svjetsko prvenstvo Katar 2022.
Atmosfera u Dohi na dan otvaranja Svjetskog prvenstva.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

TOM DUBRAVEC Cropix

Za nas je bilo zanimljivo registrirati da je osim Katarana najviše navijača u Fan Festival području bilo iz Maroka. Hrvatska će u srijedu na stadionu Al Bayt po atmosferi biti gost. Ne isključujemo čak niti da nam naprave jednako što su naši priredili Nigeriji u Kalinjingradu 2018. godine. Da "okupiraju" stadion. Najave se razlikuju o broju dolaska Marokanaca, od deset do dvadeset tisuća, a pitanje je koliko ih živi u Kataru. I njihovih prijatelja. No, ne igraju navijači i atmosfera, taman da se Hrvate bude jedva vidjelo. Stadion je akustičan, budu li glasni ćut će se i naše pjesme.

image

Hrvatski navijači u Dohi

TOM DUBRAVEC Cropix

Nema nas puno, ali zagrijavanje ide dobro. The Hangout Pub u hotelu Grand Regal je izgorio. Hrvati i Englezi našli su se na istom poslu, piva nije ostalo niti tri kapi za marinadu. Gazda nije mogao vjerovati. I kad je cijena 70 kuna, što je zapravo među najjeftinijima u Dohi, navijači, a i novinari, ne dižu ruke. Pa igra se Svjetsko prvenstvo...

Linker
24. travanj 2024 04:28